Překyselení dokáže poškodit cokoliv v lidském organismu

cm ph papirky

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Příčinou mnoha zdravotních problémů je často jeden jediný zdroj – chronické překysel-ování organismu, které zhoršuje zdravotní situaci každé buňky, každého milimetru našich tkání. Překyselení dokáže demineralizací a „rozleptáním“ (lidově řečeno) poškodit cokoliv v lidském organismu a způsobit desítky zdánlivě odlišných onemocnění. Mimo jiné je chronické překyselení organismu považováno v přírodní medicíně za nejsilnější zdroj všech druhů rakoviny i všech cévních nemocí (v souvislosti s tzv. volnými radikály).

Každému, kdo má opravdový zájem pečovat o své zdraví, doporučuji měřit si pH moči a na základě výsledků trvale pečovat o co nejlepší odkyselení svého těla. Dělám to také tak a jsem nyní mnohem zdravější než ve všech předchozích životních etapách.

Zpočátku je vhodné měřit pH co nejčastěji, aby vynikly souvislosti, později stačí již jen občas zkontrolovat situaci. Konkrétní hodina není podstatná, daleko důležitější je zapsat si heslovité poznámky, co měření předcházelo pár hodin před vymočením, v době kdy se moč tvořila v ledvinách. Jaká byla strava a jaká byla duševní situace, aby bylo vidět, jak se mění hodnoty v průběhu dne a na čem jsou závislé. Sám jsem byl kdysi překvapen, že psychika je pro výsledné pH stejně důležitá jako samotný jídelníček.

K měření moči doporučuji používat pouze tzv. selektivní indikátorové papírky, protože měří mnohem přesněji než v lékárnách běžně prodávané univerzální papírky na měření moči. Selektivní mají podstatně bohatší stupnicí pH.

Výsledné hodnoty mi prosím pošlete do naší internetové poradny.

Další informace najdete v článcích:

Pár slov o dýchání:

Klidné hluboké dýchání je velmi významnou, přímo nezbytnou součástí odkyselování organismu. Kvalita našeho dýchání je přímo závislá na naší psychice. Jakýkoliv nedostatek duševní svobody a životního nadhledu vede k překyselení i při sebelepší zásadotvorné stravě – mám to opakovaně ověřeno vlastním měřením. Stačí se nadměrně soustředit na práci u PC, ztratit zdravý nadhled sám nad sebou a soustředěním „ani nedýchat“ – a pH klesá k toxické hodnotě 5,5. Stihnu-li při téže činnosti kontrolovat dýchání v duchu známého „to chce klid a zhluboka dýchat“, naměřím si při stále stejné stravě a stejné pracovní zátěži mnohem příznivější hodnoty pH. Vysvětlení v článku:

Překyselení z nedostatku kyslíku – nitrobuněčná otrava, za kterou si můžeme sami

Jak zlepšit dýchání?

Nejlépe v rámci celého regeneračního kompletu – viz článek:

Karmická medicína 10 – Energetická cvičení (bandhy)

Zásadotvorné minerály:

S překyselením organismu také bojuji. Jeden celý rok jsem se intenzivně věnoval usilovnému měření pH své moči a sledoval souvislosti tak, jak to radím našim klientům z poradny. Zkoušel jsem nejprve vše nechat pouze na zdravé stravě. Výsledek mne nepříjemně překvapil. Přestože jsem mnohaletý laktovegetarián a během měření ještě více konzumoval zeleninu, pH se blížilo k doporučované hodnotě 7, jen když jsem byl v klidu a jen jsem se opečovával jógou a hlubokým dýcháním.

Jakmile jsem začal více pracovat – tělesně na zahradě nebo duševně u PC, pH šlo dolů, někdy až k rakovinotvorným hodnotám. Opět se mi potvrdila letitá zkušenost, že samotná zdravá strava nepřináší tolik vitamínů ani minerálů, kolik je tělo schopno využít k maximálnímu metabolickému komfortu.

V rámci studia těchto materiálů i Vám možná dojde, že jediným TRVALÝM řešením je změnit celý dosavadní sebezničující jídelníček i celý uspěchaný životní styl. Pokud se totiž stravujete „normálně“ a pokud neprovozujete hluboké dýchání a dýcháte také jen „normálně“, tak je velmi pravděpodobné, že Vaše moč se bude pohybovat z hlediska oficiální medicíny také v „normálních“ hodnotách pH 5-6. Pak je ale také „normální“ nejprve všelijak stonat a pak nakonec i zemřít na nějakou nemoc z chronického překyselení, například na rakovinu, kterou má již každý třetí občan ČR a každý čtvrtý na ni také zemře. Dalším nejčastějším úmrtím je srdeční infarkt nebo mozková mrtvice – to obojí je následkem dlouhodobého poleptání cév z přebytku kyselých odpadových látek a jejich následným nouzovým záplatováním pomocí cholesterolových plátů.

 

Navíc metabolismus člověka ve skutečnosti vůbec neodpovídá celospolečenskému omylu, že člověk má být „všežravec“ konzumující i maso. Podrobnosti najdete v tomto velmi zajímavém článku Srovnávací anatomie. Dokonce i široce propagované mořské ryby jsou mnohem toxičtější, než jsou ochotni připustit i mnozí odborníci na výživu. Podrobnosti viz článek: Ryby pro zdraví?

Budete-li mít další doplňující dotazy, rád Vám na ně budu odpovídat v naší internetové poradně. Když člověk vykročí na cestu za novým zdravějším životním stylem, jde to většinou jen pomalu. Jsme rádi za každého člověka, který se s naší pomocí na tuto cestu vydal.

S přátelským pozdravem

MUDr. Ladislav Šafránek