Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

VÍTEJTE, VELIKONOCE!

13.04.2017
Sněženky
Velikonoce letos zastihnou jaro již v plné síle – na zahradách září narcisy a tulipány, keře a stromy začínají kvést. Stejně jako příroda i my bychom měli být nabití životní energií a těšit se z každoročního počátku koloběhu přírody.

Měli… Jenže někdy to není až tak snadné. Někdo říká, že nastává vůbec nejnáročnější období roku. V dubnu jsou totiž nejohroženějším orgánem JÁTRA, nejdůležitější orgán látkové výměny. K tomu se ve vzduchu objevují první alergeny, takže propukají alergie a astma, zhoršují se kožní problémy, může nás navštívit nevítaný host jarní únava a paradoxně i deprese.

 

Jaké potraviny játrům udělají dobře?

Ovoce: avokádo, grapefruit

Zelenina: zelená listová, česnek

Plody: vlašské ořechy

Koření: kurkuma

Bylinky: kořen pampelišky, ostropestřec mariánský, měsíček lékařský, oman, řepíktřezalka, pelyněk, jaterník, schizandra, yzop

Nápoje: zelený čaj

 

Kváskový mazanec

Potřebujeme na 2 kusy:

 

 

Mazanec

Postup:

  1. Večer před pečením si připravíme kvásek – smícháme žitný kvas s hladkou moukou a vodou, přikryjeme ho utěrkou a necháme do rána vzejít.
  2. Ráno spojíme s ostatními surovinami. Vmícháme rozinky a nasekané mandle a zahustíme polohrubou moukou tak, aby nám vzniklo tvárné těsto. Necháme kynout přikryté potravinovou fólií v teple 2–3 hodiny, každou hodinu je můžeme několikrát přeložit.
  3. Poté rozdělíme těsto napůl, zformujeme dva bochánky a necháme další hodinu kynout (můžeme je přikrýt mísou).
  4. Před pečením mazance do kříže nařízneme, potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme v troubě rozpálené na 220 °C zhruba 5 minut, potom stáhneme na 180 °C a pečeme dalších 60 minut (někdy je potřeba déle, zkoušíme špejlí). Na posledních 15–30 minut je můžeme přikrýt shora alobalem, aby se nepřipálily.
  5. Vyndáme z trouby, potřeme máslem a necháme řádně vychladnout.

 

Přejeme vám dobrou chuť!


Související články:
Šťavnaté flapjacky
Ořechy
Datle, energetická svačinka sbalená na cesty
„Velikonoce nám umožňují zmobilizovat touhu po životě, vnitřně se rozednít,“ říká duchovní Miroslav Herold
Tradiční velikonoční pokrmy, zvyky a tradice
Vejce jako kompletní potravina


13.04.2017
autor: Zuzana Komůrková
zdroj: Energy aktuálně 04/2017
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Priessnitzův obklad
Celer – léčivá potravina
Collesova zlomenina
Melatonin - hormon tmy a spánku
„Hodný“ HDL cholesterol a „zlý“ LDL cholesterol
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
5 tipů, jak posilovat mozek!
Účinky alkoholu na lidské tělo z hlediska ajurvédy
Psychosomatika: zdánlivě triviální věda
Jak upravit hormonální nerovnováhu

138,- Kč
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS