prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Evolution festival


Rubrika: Výživa

Pryč se sacharidy. Ale co dál?
21.09.2017
Losos
Dnes zaměříme svou pozornost na výživové směry, které staví svůj základ na příjmu bílkovin. Je jich nespočet, a to z jednoho prostého důvodu – ve většině případů totiž fungují. Po dlouhém období, kdy jsme se podle výživových doporučení báli tuků, zejména těch živočišných a nasycených, došel vývoj v oblasti výživy k novému zjištění. A to, že ne tuky, ale naopak sacharidy, kterými jsme ty zlé tuky nahradili, mohou za neradostný zdravotní stav populace, nárůst obezity a civilizačních chorob. A tak tedy pryč s nimi. Jenže co dál?
Pšeničné klíčky, vitamíny a minerály nabitá potravina
18.09.2017
Pšeničné klíčky

Existuje nespočet potravin, kterými si lze doslova vylepšit jídelníček, a ačkoli jsou tyto potraviny titěrné, ukrývají zajímavé množství mnohdy i deficitních látek. Na seznam takovýchto nutričních pokladů lze zařadit lahůdkové droždí, byliny, zelené natě, semínka, ořechy, melasu, ale také klíčky, ať už ty pšeničné či žitné, případně jakékoli jiné, pokud jsme zvyklí věnovat se nakličování.

Zázvor…recept na zázvorové sušenky
14.09.2017
Zázvor

Léto se pomalu překlenuje, dny se opět začínají postupně zkracovat a brzy nám nastane chladnější část roku. Abychom byli na toto období dobře připraveni i co se stravování týče, buďme nachystáni s potravinou, na kterou nedám ve studenějších obdobích dopustit. Tou potravinou je zázvor, o kterém bych Vám ráda předala nějaké informace a nabídla recept na zázvorové sušenky.

Semínka nejen v hlavní roli
11.09.2017
Slunečnicové semínko
Semínka si zaslouží mnohem víc, než sloužit jen jako posypka na pečivu nebo příležitostné mlsání. Jsou zdravá, chutná a dá se s nimi vykouzlit spousta dobrot.
Strava v Moravských Kopanicích
04.09.2017
Hříbek

V minulém článku jsme si představili Žítkovou, svérázný kraj Moravských Kopanic, tzv. bohyní, bylin, kterým se po dlouhá staletí přikládala magická moc, kraj, který tiší výhledem do hlubokých údolí, místo tak trochu samo pro sebe. Dnes bych ráda volně navázala a přiblížila vám, jak se zde po dlouhá staletí lidé stravovali.

Dýně - pro skvělou kuchyni plnou zdraví
31.08.2017
Dýně

Také jste si všimli, že je dýně v posledních letech v našich obchodech velmi dostupnou záležitostí a pyšní se velkou oblibou? Sama se vždy těším na období, kdy je „dýňová sezóna“ a tuto skvělou potravinu seženete i za velmi příznivou cenu.

Divukrásná Žítková, dnes a před léty
28.08.2017
Žítková
K sepsání dnešního článku jsem si vybrala zážitky z kraje, jenž byl ještě do nedávna téměř prost turismu. Nicméně, po vydání dvou knih pod stejným názvem Žítkovské bohyně se i zde otevřela vrátka, aby lidé se zvědavostí jim vlastní proudili a poznávali, co je snad typické pouze pro tento kus země. Jedná se o oblast Moravských Kopanic, do kterých řadíme Vápenice, Výškovec, Lopeník, Starý Hrozenkov, ale také Žítkovou.
Červená řepa a její zapojení do studené kuchyně
24.08.2017
Červená řepa

Jak jednoduše ozvláštnit klasický zeleninový salát? Doslova bombou do míchaných salátů může být zapojení červené řepy - zcela prosté, po staletí známé zeleniny, kterou znovu začínáme objevovat a v našich jídelníčkách používat. Například moje babička s dědečkem obhospodařují úžasnou zahrádku, kde pěstují červenou řepu už léta letoucí, ale nikdy jsem ji na našem rodinném stole nezaznamenala. Proč mají lidé zažito, že zeleninový salát je hlavně o rajčatech, salátu, okurce a paprice? Zkusili jste si do něj někdy nakrájet syrovou červenou řepu? Pokud ne, tak je to nejen barevná pastva pro oči, ale řepa zcela rozbije známou chuť míchaného salátu a udělá z něj nevšední chuťový zážitek.

Horchata de chufa: Léčivé osvěžení s kapkou jižanského temperamentu
22.08.2017
Horchata de Chufa
Míříte do Španělska nebo si i doma chcete dopřát něco osvěžujícího a exotického? Pak si vychutnejte nápoj horchata de chufa. Na první pohled vypadá jako ořechové mléko, a dokonce i podobně chutná. Jeho složení je ale mnohem zajímavější. Vyrábí se totiž z hlíz šáchoru jedlého, rostliny, která si díky tvaru kořenu vysloužila lidovou přezdívku zemní mandle.
Antokyany, přírodní léčivo v té nejčistší podobě
21.08.2017
Lesní plody

Antokyany rozumíme pigmentové molekuly, ve vodě rozpustná barviva, která dodávají rostlinným pletivům širokou škálu barev. Tak například kyanidin je červený, delfinidin modrý, malvidin fialový, pelargonidín oranžový, peonidín červenohnědý. Barva se mění v závislosti na pH. Kyselé roztoky antokyanů bývají červené, neutrální fialové a zásadité modré. Za to, že je mák červený, pomněnka modrá, borůvky fialové, vděčíme právě antokyanům. Anthokyany se nejvíce vyskytují v okvětních lístcích květin. Pokud chybí, mají květy bílou barvu.

Článků: 771   1 2 3 4 5 ... 78
Etikoterapie – 7 pocitů, které nám poškozují zdraví
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Priessnitzův obklad
Vytváření domněnek nás předurčuje k utrpení. Jak je nevytvářet?
5 prospěšných látek pro duši - kde je najít
Hořčík - symbol klidu a míru v těle
Jak to udělat, abyste zvýšili pravděpodobnost, že druzí vyhoví vaší žádosti
Otoky nohou
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS