prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Rubrika: Výživa

Rozinky, přírodní cukrátka
15.01.2018
Rozinky

Za ty čtyři roky, co zde přispívám svými články, jsem jich napsala více než 200. Občas se zastavím a snažím se najít téma, které by vás mohlo zaujmout, které je neotřelé, zajímavé, nové. Mnohdy je mi inspirací život sám, taktéž můj 16 měsíční syn, který nyní objevuje svět, přírodu, ale hlavně dobroty. Naposledy mu zachutnaly okurky, borůvky, brokolice, nově teď rozinky. A tak jsem si řekla, proč nenapsat článek právě o nich?

Fenykl obecný – blahodárná bylinka se širokým spektrem využití
11.01.2018
Fenykl

Fenykl obecný (Foeniculum vulgare Mill.) je významná kořeninová a léčivá rostlina. Patří do jedné rodiny s kmínem, anýzem, koprem, koriandrem, celerem, petrželí, libečkem, tedy do skupiny rostlin, které mají široké užití jak v kuchyni, tak v lidovém léčitelství. Pěstuje se významně pro plody, kterými jsou dvounažky podobné tvarem semenům kmínu, ale i pro čerstvou nať (má využití v kuchyni) a kvetoucí nať (pro extrakci silice). První záznamy o užívání této byliny k léčení i v kulinářství pocházejí už z doby starověku, používali ho ve staré Číně, Indii, Orientu a v oblasti Středomoří.

Nutriční droždí: Superpotravina, která skýtá více, než by se mohlo zdát
09.01.2018
Lahůdkové droždí

Nutriční droždí, rovněž známé jako nutriční nebo lahůdkové kvasnice, jsou neaktivní kvasnice vyráběné z cukrové třtiny a řepné melasy. Buňky kvasnic, označované vědeckým názvem Saccharomyces cerevisiae, využívají cukr jako zdroj energie.

Rostlinné oleje - čistě přírodní produkty pro vaše zdraví
09.01.2018
Olej

Jedním z druhů přírodních přípravků prospívajících našemu zdraví jsou rostlinné oleje. Tato skupina se v současnosti stále více rozšiřuje a stejně tak roste její obliba. Některé z těchto olejů se užívají vnitřně, jiné můžeme najít jako jednu ze složek v přípravcích přírodní kosmetiky. Některé z nich jsou známější a rozšířenější, jiné už méně. Na trhu působí i firmy, které se specializují na jejich produkci ve větší míře, jako například EkoMedica Czech. Rád bych se v tomto článku zmínil o několika jejích produktech.

Jak po Vánocích zatočit s kilogramy navíc? Máme pro Vás jednoduché tipy
08.01.2018
Váha

Po Vánocích přichází spousta nástrah. Jednou z nich je např. dojídání dobrého jídla. Díky několika následujícím radám lze dosáhnout toho, že vám budou sukně a kalhoty i po svátcích stále akorát.

Jakými potravinami si v lednu zpestřit jídelníček
08.01.2018
Zelenina
Je zima, příroda odpočívá, mnohde i pod nánosy sněhu, aby též lidé šli více do sebe a sílu, mimo jiné, čerpali z podzemních kořenů, jakožto mrkve, celeru, petržele, řepy. Nyní nám netřeba jídelníček stavět na přemíře čerstvého, na tropickém ovoci, zdánlivém zdroji vitamínu C. Naše tělo teď potřebuje prohřát, posílit imunitu, aby snáze čelilo virům a bakteriím, kterých je v zimních měsících více, než v těch teplejších.
Maso a zas maso? Aneb fakta o zdravém příjmu bílkovin
04.01.2018
Maso
Bílkoviny neboli proteiny jsou vedle tuků a sacharidů třetí skupinou makroživin, bez nichž by se naše tělo neobešlo. Pojďme si tedy na ně posvítit ze všech úhlů pohledu, a udělejme si tak více jasno ve prospěch svého zdraví.
Známé, neznámé vánoční koření
26.12.2017
Vánoční koření
S vánočním časem je spojený i bohatě prostřený vánoční stůl s pokrmy, které jsou často dochuceny různými druhy koření. Vánoční koření je ostatně i jeden ze symbolů svátků na vánočních přáních nebo slouží i jako dekorativní předměty při vánoční výzdobě. Některá koření jsou známější, jiná už ne tak známá. Mají různé chutě i vůně, ale některá z nich mohou být v nadměrném množství i nebezpečná. Ještě jedno mají ale společné - každé svým dílem může pomoci zlepšit některé ze zdravotních potíží. V tomto článku bych uvedl některé z nich, které přeci jen tak docela dobře neznáme.
Nutriční význam mléka
21.12.2017
Mléko

Mléko a mléčné výrobky jsou významnou součástí stravy zejména Evropanů a obyvatel Severní Ameriky, kde jsou zastoupeny z 20-30 % všech bílkovin ve stravě, také představují cca 15 % celkových tuků ze stravy a získáváme z nich 80 % celkového přijatého vápníku ze stravy.

Vánoce, čas, kterého se obává náš žlučník
19.12.2017
Bolest břicha
Vánoce přinášejí kromě příjemných zážitků i některé nepříjemné. K nim již tradičně patří žlučníkové potíže, kterým předchází nadměrné sváteční přejídání. Tomu všemu často napomáhá složení vánočního jídelníčku, v němž můžeme většinou najít tučná a aromatická jídla, upravená zahříváním vysokými teplotami (tedy vše pečené, smažené, pražené). Ostatně, ani přejídání jiným druhy potravin rozhodně žlučníku neprospěje.
Článků: 804   1 2 3 4 5 ... 81
Drtič kamenů… Chanca Piedra
Jak se rychle zbavit hněvu – extrémně jednoduchá japonská technika
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejste špatní, protože jste nemocní!
Priessnitzův obklad
Alfa-lipoová kyselina
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Hořčík - symbol klidu a míru v těle
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Stresové zatěžování (Tarlovova cysta)
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS