prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis


Udržující příčina všech nemocí

11.10.2010
Ústředním tématem všech tradičních a dlouhodobě osvědčených systémů léčby, jako je čínská medicína nebo ajurvéda, je rovnováha v organizmu. Je-li narušena, člověk onemocní. Číňané tomu říkali Jin a Jang. Dnešní doba si také našla svou terminologii. Říká se jí rovnováha pH, neboli kyselého a zásaditého v těle.

Vodíkové a hydroxylové  ionty je možno změřit elektronickým pH metrem nebo lakmusovým papírkem, když na něj hned po ránu, sotva se probudíme, plivneme…  A tak si snadno ověříme, jak na tom, co se týče rovnováhy Jin a Jang, jsme. Západní zdroje, americké a německé, uvádějí, že tzv. acidosou neboli vychýlením do kyselé polohy, trpí 80 % všech lidí. Je to způsobeno zejména převažující okyselující stravou a také příliš akčním a nervy drásajícím způsobem života i myšlení. Na jedněch amerických webových stránkách jsem nalezl údaj, že tím, co nejvíce přispívá k alkalizaci těla, neboli k vyvážení převažujících okyselujících vlivů, je meditace. Alkalického není v našem kyselém světě nikdy dost.



Na stránkách Dr. Tulia Simonciniho www.curenaturalicancro.com zjistíte, že tento italský onkolog již 15 let léčí úspěšně až s 90% uzdravením rakovinu jedlou sodou. Je zjištěno, že rakovinný nádor prosperuje a vzniká vždy v silně kyselých tkáních. Také sliny rakovinou nemocných lidí mívají mnohem méně než správných a zdravých 7,1 pH, což ukazuje na celkové převážení organizmu do kyselé oblasti.



Každý homeopat to zná ze své praxe: někteří se po léku vyvíjejí zázračně a rychle se zbavují chronických nemocí, zatímco jiní jdou kupředu jen velmi ztěžka, a jiní vůbec ne. Mnohé nemoci, jako rakovina, diabetes, roztroušená skleróza apod. mají přímou spojitost s poklesem pH. Jakmile se nám podaří trvale převážit pH na mírně alkalickou stranu, ustupují. To však často není snadné. Kyselé úsady v těle jsou zakonzervovány v tuku, kloubech a v buněčných stěnách a jejich neutralizace a vyplavení může trvat mnoho měsíců.



Jsou tři jednoduché prostředky, jak vyvážit organizmus: Strava, jedlá soda a elektrolyzovaná voda. A jeden prostředek obtížně dostupný: zklidnění života a meditace.



Dávám nyní svým homeopatickým klientům s doporučením léku nebo s autopatickou lahvičkou často ještě tabulku stravy, jíž se mají podle svých možností a vůle řídit. Najdete ji na konci článku.



Pokud vyvažování stravou není dost úspěšné, doporučím, aby si dávali do sklenice vody jednou až třikrát denně půl čajové lžičky jedlé sody (jak nám o tom vyprávěl na své přednášce dr. Murphy). Těm, kdo se nebojí nakupovat na internetu, pak doporučuji, aby si pořídili ionizér vody, produkující vodu s pH 9,5 a tu pak pili po libosti. Když napíšete do googlu „water alkalizer“, objeví se vám mnoho desítek zahraničních prodejců.



Moje filosofie věci je, že člověk stojí na průsečíku sil - těch působících zespoda, to jest materiálních a těch působících shora, to jest jemnohmotných. Je často třeba mu pomoci z obou stran, stravou i homeopatií, zvlášť když je na tom opravdu špatně.



Tabulka alkalizující a okyselující stravy:

Potraviny zvyšující pH - a tedy zásaditost (od nejúčinnějších k těm méně):

  • jedlá soda,
  • rozinky, sušené fíky, okurky, špenát, zázvor, celer, brokolice, kapusta, petržel,
  • mrkev, pampelišky, zeleninová nať, kedluben, černý rybíz, citrón,
  • čistý lecitin, houby, květák, meloun, mango,
  • řepa, ředkev, ředkvička, česnek,
  • hlávkový salát, černá melasa, olivy, jablečný ocet, rajčata,
  • sojové boby, pomeranče, cibule, zelené fazole (lusky),
  • banány, hrušky, jablka, maliny, meruňky, třešně, další ovoce, lískové ořechy,
  • brambory, zelený a bylinný čaj, kefír.

 

Potraviny snižující pH a způsobující kyselost (v pořadí od těch nejvíc okyselujících k těm méně):

  • vepřové, telecí, rýže tmavá, králík, mořští raci, hovězí, ústřice, uzeniny, soft drinks
  • ryby, jiné maso, vajíčka, likéry, čokoláda, tvrdý a uleželý sýr, krocan, kuře,
  • oves, čaj černý, perlivé nápoje,
  • chléb, margarín, vlašské, burské a kešu ořechy, další obilniny, těstoviny, bílá rýže
  • pitná voda při spodní hranici normy (norma 6,5 -9,5 pH) nebo pod ní
  • tvaroh a čerstvý měkký sýr, kokosový ořech, mandle, máslo a smetana,
  • syrovátka, kravské a kozí mléko, fazole, čočka, víno, káva, pivo

 

Potraviny uvedené tučně kurzívou zanechávají silnou kyselou stopu v organizmu. Okyselující potraviny na spodních řádcích se blíží neutralitě a nepředstavují (při střídmé konzumaci) z hlediska pH problém.

Nejvhodnější z olejů je olivový - oleje jsou převážně neutrální.

Další okyselující faktory: Kouření, velká a dlouhotrvající námaha bez odpočinku (soutěžní sporty, přepracování atp.) stres, strach, drogy, smog a elektrosmog.
Další alkalizující faktory: Meditace, odpočinek, harmonie, rozumné cvičení a rekreační sport, procházky, relaxace.



pH sliny měřené ráno po probuzení lakmusovým papírkem - jeho rozsah 6,0 - 7,5 pH apod. Nejprve odplivneme, měříme čerstvě vytvořenou slinu, optimálně nemá klesat pod 6,8, pokud klesá pod 6,3, jedná se o acidosu, která je podstatným udržujícím faktorem chronických nemocí (nerovnováha jin a jang). Nejlépe (u zdravých, vyvážených lidí) bývá pH sliny 6,8 i více, slina dobře vyjadřuje stav pH v buňkách těla.



OBECNĚ:

Potraviny, zanechávající v těle zásaditou stopu:

  • všechna zelenina,
  • ovoce,
  • jedlá soda - půl čajové lžičky do vody 1x až, na omezenou dobu, 4x denně  u dospělých osob.

 

Potraviny způsobující v těle okyselení:

  • všechno maso,
  • rýže a obilniny,
  • černý čaj, perlivé nápoje.

 

Celková nabídka přípravků snižujících překyselení organismu.

Doporučujeme knihu Pryč s kyselostí, kterou naleznete v naší nabídce.


Související články:
Udržuj zásadité tělo pro zachování optimálního zdraví!
Zachování rovnováhy kyselin a zásad
Obyčejná mýdla podporují zdraví
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
Vyvážená strava - pomoc při překyselení
Osteoporóza - nezbytnost zásadotvorných potravin pro zdravé kosti
Prevence, to je vnitřní čistota
Překyselení organismu = poznámky z praxe
Acidobazická rovnováha
Pryč s kyselostí - Test kyselosti
Překyselení dokáže poškodit cokoliv v lidském organismu


11.10.2010
autor: Jiří Čehovský
zdroj: www.homeopatie.cz
další články v rubrice: Prevence


 
Bioženy ohrožují zemi
Vyvážená strava - pomoc při překyselení
Vitamín B3 – Niacin
Dýně Hokaido
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
Mládež, alkohol a oparový virus
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Priessnitzův obklad

479,- Kč
(c) 2004-2016 www.celostnimedicina.cz
O násRSS