Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Potravinové alergie

12.08.2004
Příznaky potravinové alergie se vždy objevují v pacientově "locus minoris resistentiae", tj. v místě nejmenšího odporu nebo nejoslabenějšího místa nebo v nejcitlivějším bodě.

Hlavní příznaky potravinové alergie, které jsou nejčastěji pozorovány:

  • únava a vyčerpání (i po spánku)
  • problémy s koncentrací
  • migrenózní bolesti hlavy
  • srdeční palpitace
  • strach
  • znaky neklidu nebo dokonce deprese
  • vysoký krevní tlak
  • občasné otoky a svědivost
  • hemeroidy a zácpa
  • návaly (které ženy nutí přemýšlet o souvislostech menopauzy nebo operace v pánevní oblasti)
  • anorexie

 

Jiná charakteristická indikace potravinové alergie je narůstající frekvence infekčních chorob a nachlazení. Typickým signálem tohoto druhu je například trvalá sekrece z nosu, která je důkazem, že se chřipkový virus může mnohem snadněji udržet, protože regulační kapacita organismu byla již oslabena.

 

Nejčastější alergeny:
U alergiků se nejčastěji prokazují tyto spouštěče: bílkovina kravského mléka, vaječný bílek, všechny produkty, které obsahují bílou mouku, sladkosti a cukr, čokoláda, oříšky, tropické ovoce, káva a vepřové maso, mořští živočichové.

 

Je důležité upozornit také na "deformované potraviny", kde byly nahrazeny přírodní komponenty chemickými aditivy, protože na tato chemická aditiva stejně tak jako na insekticida organismus reaguje jako na látku toxické povahy. Samozřejmě někdy nacházíme kombinace těchto dvou fenoménů, kde se alergie a nesnášenlivost objevují současně. To dělá situaci ještě horší.


Související články:
Maskovaná alergie I
Příklady potravinové alergie
Kdo je to vegetarián nebo vegan?
Makrobiotika
Mořské řasy - Mořská zelenina
Eliminační diety a nesnášenlivost některých potravin
Být či nebýt - vegetariánem?
Vegetariáni: Alzheimerova choroba?
Vegetariánská a veganská strava
Alergie - 1. část
Potravinová intolerance
Histaminová intolerance (HIT)
Potravinová alergie?


12.08.2004
autor: MUDr. Pavel ŠÁCHA
další články v rubrice: Ostatní


 
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS