Drobenkový jahodový koláč

jahodovy kolac e1622551623739

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Není nad dobrý jahodový koláč! Vyzkoušejte náš drobenkový s pohankovými vločkami, příprava je velmi jednoduchá. Tvarohovou náplň můžete vyměnit za vanilkový sójový dezert, získáte tak veganskou verzi tohoto dezertu.

Ingredience

  • 800 g jahod – na náplň
  • 75 g cukru – na náplň
  • 2 lžíce vody – na náplň
  • 1 lžíce škrobu – na náplň
  • 400 g biotvarohu – na náplň
  • 100 ml rostlinného nápoje – náplň
  • 200 g polohrubá mouka – na drobenku
  • 125 g pohankových vloček – na drobenku
  • 120 g cukru – na drobenku
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli – na drobenku
  • 150 g studeného kokosového tuku – na drobenku

Jak na to?

  1. Jahody očistěte, nakrájejte a spolu s cukrem poduste 3–5 minut, dokud nepustí šťávu. Škrob rozmíchejte ve vodě a přidejte k jahodám, promíchejte, počkejte až se rozpustí, odstavte a nechte vychladnout.
  2. Tvaroh smíchejte s rostlinným nápojem, až získáte řidší tvarohovou náplň. Množství nápoje upravte podle tuhosti tvarohu tak, aby se dobře roztíral.
  3. Všechny suché suroviny na drobenku smíchejte v míse, poté zapracujte kokosový tuk.
  4. Dvě třetiny drobenky dejte do vymazané koláčové formy a mírně upěchujte. Přidejte tvaroh, jahody a zasypte zbylou drobenkou. Pečte 45 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

zdroj : www.countrylife.cz