Zelňačka se sušenými švestkami

Oproti klasické zelňačce tato neobsahuje žádné živočišné ingredience, zahuštěná je díky čočce a vločkám, které nikdo na talíři neodhalí. A uvařte si jí určitě větší množství, protože nejlepší je až druhý den, pěkně rozležela…

4 porce50 minut
Zelňačka se sušenými švestkamiPotřebujeme

Postup:

  1. Kysané zelí pokrájejte na menší kusy, přidejte bobkové listy, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, a vařte 20 minut.
  2. Na oleji nechte zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte papriku, kmín, bujon a krátce osmahněte.
  3. Přisypte oloupané a na kostky nakrájené brambory, vločky, červenou čočku, sušené švestky a zalijte 1 l vody. Osolte a vařte do změknutí brambor.
  4. Přidejte vařené zelí a krátce společně povařte. Můžete dolít vodu, pokud se vám zdá polévka hustá.
  5. Dochuťte lahůdkovým droždím, zjemněte rostlinnou smetanou a prohřejte.

Tipy

*zelí se vaří takto odděleně, brambory by jinak zůstaly tvrdé

*na talíři můžete ještě více zjemnit smetanou

*můžete obohatit nakrájeným tempehem nebo uzeným tofu

Přejeme Vám dobrou chuť!

Zpět nahoru