Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis


Zapečená rajčata s bulgurem

08.12.2016
Rajčata
Bulgur, obilnina, která si vás získá svou jemnou oříškovou chutí a rozmanitostí použití. Získává se ze zrn tvrdých odrůd pšenice. Ta se namáčí, vaří a po usušení drtí na menší kousky. Díky jeho zpracování je použití v kuchyni snadné – není nutné jej vařit, postačí namočit nebo zalít vroucí vodou a nechat nabobtnat. Můžete jím v pokrmech nahradit rýži, hodí se do polévek, masových směsí, karbanátků, do salátů i jako samotná příloha.

4 porce

45 minut

Potřebujeme:

  • 4 rajčata
  • 100 g bulguru
  • 40 g tmavozelené čočky
  • 70 g nivy
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička bujonu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • hrst čerstvých bylinek

Postup:

  1. Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte.
  2. Čočku a bulgur uvařte každé zvlášť podle návodu doměkka, ochuťte bujonem.
  3. Na pánvi na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a ještě chvilku orestujte.
  4. Vmíchejte do bulguru nakrájenou nivu, uvařenou čočku a nasekané bylinky (koriandr, petržel…).
  5. Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10–15 minut při 180 °C.
  6. Tip: pokud se vám nechce vařit malé množství čočky pro tento recept, uvařte si třeba čočkovou polévku, vynikající je například farmářská čočkovice. Do směsi na plnění rajčat můžete použít i loupanou červenou čočku, která je uvařena během chvilky.
Rajčata


Vydlabanou dužinu rajčat můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky.

 

Přejeme Vám dobrou chuť!


Související články:
Fazolovo-houbový guláš
Čočková sekaná se semínky
Bramboráčky se žlutým hrachem
Jasmínová rýže s bylinkovou treskou
Indická polévka z červené čočky
Plněné papriky mletým masem a mozzarelou


08.12.2016
zdroj: www.countrylife.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny
Stravování žen po čtyřicítce
Mocná dvojice minerálů
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Vladimír Kafka: „Nemoc je dluh lásky na sobě. Vlažnost nás pomalu zabíjí.“ – 1. část rozhovoru
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Priessnitzův obklad
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Vladimír Kafka: „Základem vyléčení je vytvořit si jasný obraz toho, kým chci být. Nemoc je reakce.“ – 2. část rozhovoru
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS