Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Zapečená rajčata s bulgurem

08.12.2016
Rajčata Bulgur, obilnina, která si vás získá svou jemnou oříškovou chutí a rozmanitostí použití. Získává se ze zrn tvrdých odrůd pšenice. Ta se namáčí, vaří a po usušení drtí na menší kousky. Díky jeho zpracování je použití v kuchyni snadné – není nutné jej vařit, postačí namočit nebo zalít vroucí vodou a nechat nabobtnat. Můžete jím v pokrmech nahradit rýži, hodí se do polévek, masových směsí, karbanátků, do salátů i jako samotná příloha.
4 porce 45 minut

Potřebujeme:

  • 4 rajčata
  • 100 g bulguru
  • 40 g tmavozelené čočky
  • 70 g nivy
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička bujonu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • hrst čerstvých bylinek

Postup:

  1. Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte.
  2. Čočku a bulgur uvařte každé zvlášť podle návodu doměkka, ochuťte bujonem.
  3. Na pánvi na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a ještě chvilku orestujte.
  4. Vmíchejte do bulguru nakrájenou nivu, uvařenou čočku a nasekané bylinky (koriandr, petržel…).
  5. Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10–15 minut při 180 °C.
  6. Tip: pokud se vám nechce vařit malé množství čočky pro tento recept, uvařte si třeba čočkovou polévku, vynikající je například farmářská čočkovice. Do směsi na plnění rajčat můžete použít i loupanou červenou čočku, která je uvařena během chvilky.
Rajčata


Vydlabanou dužinu rajčat můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky.

 

Přejeme Vám dobrou chuť!


Související články:
Fazolovo-houbový guláš
Čočková sekaná se semínky
Bramboráčky se žlutým hrachem
Jasmínová rýže s bylinkovou treskou
Indická polévka z červené čočky
Plněné papriky mletým masem a mozzarelou
Tortilla s fazolovo-pekanovým čevabčiči
Bramborové preclíky s olivovou pomazánkou
Nudlový salát s řasou wakame
Slané Moringa lívance


08.12.2016
zdroj: www.countrylife.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS