Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Tortilla s fazolovo-pekanovým čevabčiči

09.02.2017
Tortila
Pekanové ořechy - blízcí příbuzní vlašských ořechů, kterým se podobají i vzhledově. Jsou však o něco měkčí a nemají tak hořkou slupku, pro mnoho lidí jsou proto chutnější a stravitelnější. I ony obsahují omega 3 mastné kyseliny, ale je jich tu asi jen desetina toho, co ve vlašských ořeších. Přesto je dobré dávat si pozor na skladování, větší množství pekanů skladujte raději v mrazáku.
Porce 4 tortilly Čas přípravy

50 minut

Potřebujeme:


Čevabčiči

Kešu majonéza

Tortila

Postup:

  1. Nejdříve začněte připravovat čevabčiči. Cibuli pokrájenou na kostičky osmahněte na oleji. Přidejte chilli a krátce orestujte.
  2. Polovinu ořechů rozmixujte najemno, zbytek nasekejte na větší kousky.
  3. Fazole slijte a rozmixujte je společně s orestovanou cibulí, Hraškou, solí a rozmixovanými ořechy. Přimíchejte nasekané ořechy a nechte 15 minut odležet.
  4. Omastěte si ruce olejem a tvarujte válečky. Pečte na vymazaném pekáčku 20 minut při 175 °C.5.
  5. Připravte si majonézu: kešu, které jste měli alespoň 2 hodiny namočené, slijte a rozmixujte s vodou, solí a citronovou šťávou. Nakonec za stálého mixování přilévejte olej. Majonézu můžete podle libosti dochutit kořením.
  6. Nakonec připravte blanšírovanou zeleninu: několik druhů zeleniny omyjte a nakrájejte na proužky nebo menší kousky. Dejte vařit dostatečné množství osolené vody, vkládejte jednotlivé druhy zeleniny a vařte cca 3 minuty. Vyjměte je děravou naběračkou a dejte rychle zchladit do studené vody s ledem. Zeleninu můžete skladovat v lednici a před podáváním ohřát v páře nebo na olivovém oleji.
  7. Tortilly krátce ohřejte na suché pánvi. Uprostřed vytvořte pruh náplně – zeleninu, na ní majonézu a nakonec čevabčiči. Tortillu na jednom konci pruhu přehněte asi 4 cm dovnitř, aby náplň nevypadávala a srolujte ji.

 

Přejeme vám dobrou chuť!


Související články:
Wrap s falešnou vajíčkovou pomazánkou a řeřichou
Čočková sekaná se semínky
Zapečená rajčata s bulgurem
Bramborové preclíky s olivovou pomazánkou
Nudlový salát s řasou wakame
Slané Moringa lívance


09.02.2017
zdroj: Časopis Dobroty, zima 2016–17
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Etikoterapie – 7 pocitů, které nám poškozují zdraví
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Priessnitzův obklad
Vytváření domněnek nás předurčuje k utrpení. Jak je nevytvářet?
5 prospěšných látek pro duši - kde je najít
Hořčík - symbol klidu a míru v těle
Jak to udělat, abyste zvýšili pravděpodobnost, že druzí vyhoví vaší žádosti
Otoky nohou
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS