Tortilla s fazolovo-pekanovým čevabčiči

cm tortilla fazole a pekany

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Pekanové ořechy – blízcí příbuzní vlašských ořechů, kterým se podobají i vzhledově. Jsou však o něco měkčí a nemají tak hořkou slupku, pro mnoho lidí jsou proto chutnější a stravitelnější. I ony obsahují omega 3 mastné kyseliny, ale je jich tu asi jen desetina toho, co ve vlašských ořeších. Přesto je dobré dávat si pozor na skladování, větší množství pekanů skladujte raději v mrazáku.

Porce 4 tortilly Čas přípravy 50 minut

Potřebujeme:

 

Čevabčiči

 

Kešu majonéza

Postup:

  1. Nejdříve začněte připravovat čevabčiči. Cibuli pokrájenou na kostičky osmahněte na oleji. Přidejte chilli a krátce restujte.
  2. Polovinu ořechů rozmixujte na-jemno, zbytek nasekejte na větší kousky.
  3. Fazole slijte a rozmixujte je společně s restovanou cibulí, Hraškou, solí a rozmixovanými ořechy. Přimíchejte nasekané ořechy a nechte 15 minut odležet.
  4. Omastěte si ruce olejem a tvarujte válečky. Pečte na vymazaném pekáčku 20 minut při 175 °C.5.
  5. Připravte si majonézu: kešu, které jste měli alespoň 2 hodiny namočené, slijte a rozmixujte s vodou, solí a citronovou šťávou. Nakonec za stálého mixování přilévejte olej. Majonézu můžete podle libosti dochutit kořením.
  6. Nakonec připravte blanšírovanou zeleninu: několik druhů zeleniny omyjte a nakrájejte na proužky nebo menší kousky. Dejte vařit dostatečné množství osolené vody, vkládejte jednotlivé druhy zeleniny a vařte cca 3 minuty. Vyjměte je děravou naběračkou a dejte rychle zchladit do studené vody s ledem. Zeleninu můžete skladovat v lednici a před podáváním ohřát v páře nebo na olivovém oleji.
  7. Tortilly krátce ohřejte na suché pánvi. Uprostřed vytvořte pruh náplně – zeleninu, na ní majonézu a nakonec čevabčiči. Tortillu na jednom konci pruhu přehněte asi 4 cm dovnitř, aby náplň nevypadávala a srolujte ji.

Tortila

Přejeme vám dobrou chuť!