Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis

Express Diet - 7 proteinových jídel

Tisková zpráva petičního výboru Petice za svobodnou volbu v očkování k rozsudku Nejvyššího správního soudu

18.08.2010
Členové petičního výboru Petice za svobodnou volbu v očkování vítají rozsudek Nejvyššího správního soudu – ve kterém rozhodl, že stát nesmí trestat rodiče za odmítnutí očkování svých dětí.

Důvodů, proč očkování posunout do pozdějšího věku, pečlivě a rozvážlivě vybírat jednotlivé vakcíny či neočkovat vůbec, je mnoho. Vyjmenujme alespoň některé z nich. Negativní, v některých případech až fatální vedlejší účinky očkování. Malá účinnost vakcín. Nepřirozená stimulace imunitního systému. Vpravování cizorodých látek do organismu atd.

Je také nutné připomenout, že očkování sebou nese velmi mnoho otázek, které ještě nebyly dostatečně zodpovězeny. Například nám nejsou známi dlouhodobé negativní následky očkování a naopak nejsou dostatečně prozkoumány výhody prodělání oněch nemocí, kterým se snažíme očkováním vyhnout. V přírodě funguje diverzita, pokud tedy zlikvidujeme některé choroby, s největší pravděpodobností na jejich místo nastoupí jiné. Nebudou ještě horší než ty, kterých se zbavíme? Známe skutečně pravé původce nemocí? Nedá se bránit těmto nemocem jinak, lépe, přirozeněji, bez vedlejších účinků a efektivněji?

V neposlední řadě je nutné zmínit i farmaceutické lobby a možnou korumpovatelnost či manipulovatelnost úředníků, kteří o plošném očkování rozhodují. V nedávné době jsme mohli sledovat tyto praktiky u prasečí chřipky. Farmaceutický průmysl si celosvětově drží prvenství v korupci odborníků. Manipulace těchto firem je obrovská.

V otázce očkování existuje spousta velkých nejasností a nejistot a právě proto je rozhodnutí rodičů nanejvýš důležité. Možnost odmítnutí jakéhokoli preventivního zákroku, včetně očkování musí být v demokratické společnosti jednou z možností volby.

Členové petičního výboru věří, že verdikt Nejvyššího správního soudu otevře dveře plnohodnotné diskusi odborníků i široké veřejnosti a jsou připraveni se jí aktivně účastnit.