Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Express Diet - 7 proteinových jídel

Přínosy jednotného označení CEFF pro spotřebitele

19.09.2011
V dnešní době jsme obklopeni množstvím podobných výrobků, v jejichž rozdílech se těžko orientujeme. Průzkum trhu prokázal, že spotřebitelé mají zájem kupovat zdravější a kvalitnější potraviny, ale nejsou schopni rozlišit, která potravina lépe splňuje tato kritéria.

Jednou z oblastí, jež hraje při nákupním rozhodování roli je i obsah přídatných látek - Éček. Vzhledem ke složitosti problematiky Éček nemá běžný občan dostatečné znalosti jak interpretovat informace z obalu.



Problematiku ztěžuje i fakt, že Éčka mohou být na obalu uvedena dvěma způsoby, buď vypsaným názvem nebo E-kódem. Například vitamin C můžeme na etiketě potraviny vidět jednou jako kyselinu L-askorbovou jindy jako E 300. Zmatení spotřebitelé, pro které je složení potravin důležité, potom používají různé pomocné a často bohužel velmi pochybné "kartičky" se seznamy nebezpečných Éček s informacemi bez jakéhokoli vědeckého podložení. Jen pro příklad - často se na těchto kartičkách mezi nebezpečnými látkami objevuje E 330, tedy všeobecně zcela neškodná kyselina citrónová.



Důvody PROČ nakupovat potraviny s logem CEFF (CEFF = nové logo pro potraviny, které neobsahují kontroverzní Éčka):

  • máte jistotu absence konzervantů, umělých barviv a sladidel (kategorie potvrzeny Státním zdravotním ústavem),
  • nejedná se o propagaci jednoho výrobce či lobbistické skupiny, logo je udělováno plošně a je nabízeno všem výrobcům, kteří splní požadovaná kritéria složení potravin,
  • snížíte objem chemie přijímaný ve stravě a uděláte něco pro své zdraví a zdraví vaší rodiny,
  • podpoříte osvětu a zapojíte se do diskuze týkající se problematiky použití Éček v potravinách,
  • budete se podílet na motivaci výrobců nahrazovat “kontrovezní Éčka“ jinými, zdraví prospěšnými látkami.

Související články:
Jak působí éčka na zdraví člověka
Umělá sladidla mění způsob, jak tělo zpracovává přirozený cukr
Umělé přísady - mýty nebo pravda?
Umělé přísady
Projekt CEFF (Certified E-Friendly Food) jako podpora výrobcům, kteří neklamou


19.09.2011
zdroj: www.ceff.info
další články v rubrice: Výživa


 
Priessnitzův obklad
Záhadná celiakie
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Pryč se sacharidy. Ale co dál?
Program Ano NO - Oxid dusnatý – přirozený zázračný kardiovaskulární lék
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
Jak posílit imunitu dětí po nástupu do škol a školek?
5 mýtů o detoxikaci
Nepříjemné situace jako zkoušky: radujte se z nich!
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS