Karbanátky z quinoy a pečeného batátu

Quinoa je vysoce výživná  obilovina, která obsahuje velké množství bílkovin. Je tedy vynikající volbou pro vegetariány a vegany. Obsahuje také vysoký podíl vitamínu B2, hořčíku a vlákniny. Dopřát by si jí měli lidé trpící na migrény. Napomáhá snižovat krevní tlak, při kardiovaskulárních onemocněních, rakovině tlustého střeva a při cukrovce.

12 kusů40 minut + pečení batátu
KarbanátkyIngredience:

  • 150 g quinoy
  • 1 větší batát (cca 200 g)
  • 5 lžic Hrašky na zahušťování
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dcl slunečnicového oleje na smažení
  • sezam na obalení

Batát upečte do měkka při 180°C, trvá to cca 1 hodinu. Quinou několikrát propláchněte vroucí vodou a vařte v dvojnásobném množství vody do měkka cca 15 minut, nechte pod pokličkou dojít. Nakrájenou cibuli a česnek osmahněte na oleji. Batát oloupejte, rozmačkejte vidličkou, smíchejte s uvařenou quinoou, osmaženou cibulkou a česnekem a s Hraškou. Tvořte placičky, obalujte v sezamu a krátce osmažte na oleji.

Zpět nahoru