|
Karbanátky z quinoy a pečeného batátu 10.03.2016

|
Quinoa je vysoce výživná obilovina, která obsahuje velké množství bílkovin. Je tedy vynikající volbou pro vegetariány a vegany. Obsahuje také vysoký podíl vitamínu B2, hořčíku a vlákniny. Dopřát by si jí měli lidé trpící na migrény. Napomáhá snižovat krevní tlak, při kardiovaskulárních onemocněních, rakovině tlustého střeva a při cukrovce.
|

|
12 kusů
|

|
40 minut + pečení batátu |

|
Ingredience:
|
Batát upečte do měkka při 180°C, trvá to cca 1 hodinu. Quinou několikrát propláchněte vroucí vodou a vařte v dvojnásobném množství vody do měkka cca 15 minut, nechte pod pokličkou dojít. Nakrájenou cibuli a česnek osmahněte na oleji. Batát oloupejte, rozmačkejte vidličkou, smíchejte s uvařenou quinoou, osmaženou cibulkou a česnekem a s Hraškou. Tvořte placičky, obalujte v sezamu a krátce osmažte na oleji.
Související články: Krémová zeleninová polévka Lasagne se zeleninou a tofu Vločkové kopečky Mandlovo-kakaový koktejl s quinoou Sezamovo-lněné gomasio Quinoový salát
|
|