Hrstková polévka s hlívou

Polévka zahřeje, polévka posílí, polévka připraví vaše trávení na další chody. Nabízíme vám jednu plnou zeleniny, se zavářkou z luštěnin a obilovin. Díky restované hlívě, kapustičce a batátům je polévka neobyčejná a má šmrnc.

Porce: 4 (12 kusů)

Příprava: 40 minut

Potřebné suroviny:

Houbová polévka

Postup:

1)

Polévkovou směs namočte na cca 2 hodiny, poté slijte. Pokud nemáte čas ji namočit, můžete jen propláchnout a hned vařit, doba vaření bude delší.

2)

Na ⅓ oleje osmahněte dozlatova nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, opět restujte.

3)

Přidejte polévkovou směs, krátce promíchejte, zalijte vodou, přidejte bujon, sůl a vařte 20 minut.

4)

V pánvi rozpalte ⅓ oleje, zprudka osmahněte na větší kusy nakrájenou hlívu a dejte stranou. Přidejte zbývající olej, vložte kapustičky překrojené napůl a batáty na měsíčky, restujte dozlatova.

5) 

Do pánve přidejte hlívu, ghí, javorový sirup a umeocet. Promíchejte, zakryjte a nechte chvíli dojít, případně dosolte. Podávejte společně s polévkou.

DOBROU CHUŤ!

Celková nabídka zdravých kuchařek.

Zpět nahoru