Hrstková polévka s hlívou

cm houbovapolevka

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Polévka zahřeje, polévka posílí, polévka připraví vaše trávení na další chody. Nabízíme vám jednu plnou zeleniny, se zavářkou z luštěnin a obilovin. Díky restované hlívě, kapustičce a batátům je polévka neobyčejná a má šmrnc.

Porce: 4 (12 kusů)

Příprava: 40 minut

Potřebné suroviny:

Postup:

1)

Polévkovou směs namočte na cca 2 hodiny, poté slijte. Pokud nemáte čas ji namočit, můžete jen propláchnout a hned vařit, doba vaření bude delší.

2)

Na ⅓ oleje osmahněte dozlatova nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, opět restujte.

3)

Přidejte polévkovou směs, krátce promíchejte, zalijte vodou, přidejte bujon, sůl a vařte 20 minut.

4)

V pánvi rozpalte ⅓ oleje, zprudka osmahněte na větší kusy nakrájenou hlívu a dejte stranou. Přidejte zbývající olej, vložte kapustičky překrojené napůl a batáty na měsíčky, restujte dozlatova.

5) 

Do pánve přidejte hlívu, ghí, javorový sirup a umeocet. Promíchejte, zakryjte a nechte chvíli dojít, případně dosolte. Podávejte společně s polévkou.

DOBROU CHUŤ!

Houbová polévka

Celková nabídka zdravých kuchařek.