Gazpacho

cm rajce

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Gazpacho je jedna z nejzdravějších polévek, která obsahuje řadu prospěšných látek, zejména vitamín C. V horkých letních dnech vás ochladí a při pravidelné konzumaci vám dokonce pomůže zbavit se přebytečných kilogramů. Snižuje hladinu nežádoucího cholesterolu LDL, a naopak zvyšuje hladinu potřebného HDL cholesterolu.

3 porce20 minut1 porce = 401 kJ

Postup přípravy:

  • 400 g rajčat
  • 1 ks salátové okurky – oloupané
  • 1 ks papriky kapie – čerstvá, dodá krásnou barvu
  • 1 ks zelené papriky
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 nahrubo nakrájená cibule
  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • Sůl, pepř
Oloupejte a nakrájejte rajčata, papriky, okurku, cibuli a česnek. Všechny ingredience vložte do mixéru a vyšlehejte v hladkou polévku. Nechte dobře vychladit.