Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Gazpacho je jedna z nejzdravějších polévek, která obsahuje řadu prospěšných látek, zejména vitamín C. V horkých letních dnech vás ochladí a při pravidelné konzumaci vám dokonce pomůže zbavit se přebytečných kilogramů. Snižuje hladinu nežádoucího cholesterolu LDL, a naopak zvyšuje hladinu potřebného HDL cholesterolu.
3 porce20 minut1 porce = 401 kJ
Postup přípravy:
- 400 g rajčat
- 1 ks salátové okurky – oloupané
- 1 ks papriky kapie – čerstvá, dodá krásnou barvu
- 1 ks zelené papriky
- 1-2 stroužky česneku
- 1 nahrubo nakrájená cibule
- 2 lžíce kvalitního olivového oleje
- 1 lžíce vinného octa
- Sůl, pepř
Oloupejte a nakrájejte rajčata, papriky, okurku, cibuli a česnek. Všechny ingredience vložte do mixéru a vyšlehejte v hladkou polévku. Nechte dobře vychladit.