Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Falafel

18.04.2013

Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jídelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků. Přinášíme recept na čistě vegetariánský pokrm z cizrny, který je velice oblíbený.
24 kousků 1 porce = 42 kcal

 

Postup přípravy:

250 g cizrny

1 nakrájená cibule

2 nakrájené stroužky česneku

2 lžičky mletého římského kmínu

2 lžičky mletého koriandru

2 lžíce petrželky

sůl, pepř

kukuřičný olej

 

Cizrnu namočíme přes noc a druhý den vaříme 1–1,5 hodiny doměkka v dostatečném množství vody. Vodu slijeme a cizrnu necháme vychladnout. Cizrnu rozmixujeme s cibulí, česnekem, římským kmínem, mletým koriandrem a petrželkou na hladkou kaši, osolíme a opepříme. Směs přikryjeme fólií na potraviny a uložíme na hodinu odstát do chladničky. Z cizrnové hmoty tvoříme kuličky, mírně je zploštíme a dáme na plech vytřený kukuřičným olejem. Lehce je potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C dozlatova.

 

Celková nabídka přípravků na cholesterol.


Související články a videa:
Kapr na pomeranči
Na cholesterol s vlákninou
Milánské rizoto
Hummus – cizrnová pomazánka
Cuketa s nádivkou
VIDEO: Restaurace REBIO - příprava vegetariánského salátu


18.04.2013
zdroj: www.receptnazdravi.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Toxoplazmóza umí měnit psychiku
Nic nepředpokládej. Domněnky tě zbytečně omezují
Přírodní látky pro pevné kosti
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nízká kvalita imunity
Semínka, ořechy a máslíčka z nich
Acidobazická rovnováha
Jak ulevit nemocným orgánům, rozpustit bolest a pochopit strach – 1. část rozhovoru s Terezou Kramerovou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Zahrady a louky jsou plné bylin, sbírejme!
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS