Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Čočková sekaná se semínky

15.09.2016
Čočková sekaná

Čočka patří mezi nejstarší známé plodiny. Díky svému obsahu prospěšných látek a výjimečné chuti se zaslouženě stala součástí našeho jídelníčku. Při vaření si drží tvar, je proto vhodná jako příloha, do polévek i salátů.

Porce 6 porcí Čas přípravy 2 hodiny

Potřebujeme:

  • 200 g zelené čočky
  • 100 g sójových vloček
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 40 g lněného semínka
  • 3 cibule + 1 cibule na pečení
  • 5 stroužků česneku
  • 10 g sušených hřibů
  • 2 lžíce oleje + olej na pečení
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 jablko
  • 2 mrkve
  • 2 řapíky celeru
  • mořská sůl
  • pepř
Čočková sekaná

Postup:

  1. Čočku uvařte doměkka, trvá to asi 30-40 minut. Sceďte a nechte okapat. Sójové vločky namočte na půl hodiny do vody, pak je sceďte a nechte okapat.
  2. Nasucho opražte slunečnicová semínka. Lněné semínko umelte a rozmíchejte s trochou vody na kašičku.
  3. Na dvou lžících oleje nechte zesklovatět tři pokrájené cibule a nadrobno nasekaný česnek. Okořeňte paprikou a kmínem. Přidejte sušené hřiby, které jste podrtili v hmoždíři nebo umleli v mlýnku na kávu.
  4. Nastrouhejte jablko, mrkev a celer a vše přidejte do pánve. Chvíli míchejte, potom přidejte okapanou čočku a sójové vločky, osolte, opepřete a 15 minut duste.
  5. Sundejte z plotny, vmíchejte slunečnici a namočené lněné semínko a nechte vychladnout.
  6. Zformujte šišku a položte jí do pekáčku na olej a cibuli pokrájenou na kolečka. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C - nejprve 30 minut s pokličkou, poté dopečte dozlatova bez ní. Podávejte s vařeným bramborem a salátem.

 

Přejeme vám dobrou chuť.


Související články:
Pinto salátek
Konopný hummus
Bulgurové rizoto se zeleninou, tempehem a smetanou Provamel
Bramboráčky se žlutým hrachem
Dodejme si optimismus
Fazolovo-houbový guláš
Zapečená rajčata s bulgurem
Plněné papriky mletým masem a mozzarelou
Tortilla s fazolovo-pekanovým čevabčiči
Nudlový salát s řasou wakame


15.09.2016
zdroj: www.countrylife.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny
Stravování žen po čtyřicítce
Mocná dvojice minerálů
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Vladimír Kafka: „Nemoc je dluh lásky na sobě. Vlažnost nás pomalu zabíjí.“ – 1. část rozhovoru
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Priessnitzův obklad
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Vladimír Kafka: „Základem vyléčení je vytvořit si jasný obraz toho, kým chci být. Nemoc je reakce.“ – 2. část rozhovoru
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS