Bramborové preclíky s olivovou pomazánkou

cm bramborove precliky

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Bramborové preclíky s olivovou pomazánkou – skvělé občerstvení kdykoliv budete mít chuť.

6 porcí 60 minut + uvaření a vychladnutí brambor

Olivová pomazánka

V mixéru rozmixujte všechny suroviny dohladka.

Preclíky

Bramborové preclíky Potřebujeme:

  • 500 g uvařených brambor
  • 1 lžička bylinkové soli
  • 100 g kokosového oleje
  • 100 g ječné mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 200 g celozrnné pšeničné mouky
  • 200 g polohrubé bílé pšeničné mouky
  • 3 biovejce (1 na potření)
  • loupané konopné semínko

Postup:

  1. Uvařené, oloupané a prolisované brambory promíchejte s bylinkovou solí, dvěma vejci, rozehřátým kokosovým olejem a všemi moukami.
  2. Na vále zpracujte těsto, rozdělte na 32 stejných kousků, z každého vyválejte hada a vytvořte preclík.
  3. Preclíky klaďte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypte konopným semínkem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 25–30 minut.

Přejeme vám dobrou chuť!

Celková nabídka zdravé výživy.