Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Bramborové preclíky s olivovou pomazánkou – skvělé občerstvení kdykoliv budete mít chuť.
6 porcí | 60 minut + uvaření a vychladnutí brambor |
Olivová pomazánka
- 100 g černých oliv bez pecky
- 250 g uzeného tofu
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- 2 lžíce tamari
V mixéru rozmixujte všechny suroviny dohladka.
Preclíky
Potřebujeme:
|
Postup:
- Uvařené, oloupané a prolisované brambory promíchejte s bylinkovou solí, dvěma vejci, rozehřátým kokosovým olejem a všemi moukami.
- Na vále zpracujte těsto, rozdělte na 32 stejných kousků, z každého vyválejte hada a vytvořte preclík.
- Preclíky klaďte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypte konopným semínkem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 25–30 minut.
Přejeme vám dobrou chuť!
Celková nabídka zdravé výživy.