Tofumisu

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil jej pro vás šéfkuchař Petr Klíma.

6 porcí/skleniček 30 minut

Potřebujeme:

  • 500 g bílého tofu
  • 75 g sušeného mléka nebo syrovátky
  • 100 ml sójové smetany Provamel
  • 10 g třtinového cukru Demerera
  • pšeničné sušenky MOLENARTJE
  • 2 lžičky instantní obilné kávy Yannoh + 1 lžička na posypání

 

Postup:

  1. Uvařte si silnou kávu – 1/2 hrnečku vody, 2 lžičky kávy.
  2. Tofu, cukr, smetanu a sušené mléko vyšlehejte mixérem do jemného krému.
  3. Do každé skleničky vrstvěte střídavě sušenku pocákanou kávou a krém. Poslední vrstvu z tofu krému posypte instantní kávou.
  4. Nechte odležet, nejlépe přes noc.

 

Tofumisu

Přejeme dobrou chuť!