Rizoto s fazolemi adzuki

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil jej pro vás šéfkuchař Petr Klíma.

4-5 porcí 50 minut

Potřebujeme:

  • 200 g kulatozrnné rýže
  • 100 g fazolí adzuki
  • 100 g červené cibule
  • 150 g mrkve
  • 70 g zelené papriky
  • 70 g žluté papriky
  • 50 g žampiónů
  • špetka sladké papriky
  • 50 ml omáčky Tamari
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce neloupaného přírodního sezamu
  • jarní cibulka na ozdobu
Postup:

  1. Den předem namočené fazole adzuki propláchněte, dejte do většího hrnce a vařte do měkka cca 30 minut.
  2. Důkladně propláchnutou rýži zalijte 2,5násobným množstvím vody, lehce osolte a vařte na mírném ohni do měkka.
  3. Jemně pokrájenou cibuli a mrkev pokrájenou na tenká kolečka osmahněte do hněda, zasypte mletou paprikou a krátce nasmažte. Směs zalijte sójovou omáčkou Tamari a stejným množstvím vody. Přidejte pokrájené papriky a žampióny a krátce duste.
  4. Nakonec důkladně promíchejte s fazolí, rýží a sezamem. Na talíři můžete ozdobit sekanou jarní cibulkou.

Rizoto s fazolemi adzuki

Přejeme dobrou chuť!