Raw čokoládový krém s avokádem

avokadovy krem  e1637300605515

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Dnes bych vás ráda seznámila s opravdu lahodným receptem RAW kuchyně. Ukážu vám, že i RAW strava může být jednoduchá, rychlá a chutná a jak mnozí z vás víte, RAW strava je velice bohatá na enzymy, vitamíny a potřebné živiny.

Základem tohoto receptu je AVOKÁDO, které patří mezi vysoce výživné potraviny. Někteří z vás si jej dávají na tousty a posypou černou solí (doporučuji černou sůl s Irským mechem, a to je opravdu mňamka :). Jiní si jej dávají do salátu, pomazánek nebo do smoothie, ale dá se připravit také na sladko, a to potom nejvíce chutná dětem.

Konzumováním avokáda velice jednoduše zvýšíte příjem vlákniny, bílkovin obsahující esenciální aminokyseliny, zdravých mononenasycených tuků, draslíku, folátu a vitamínů B, E a C. Avokádo také obsahuje zdravé tuky, takže se nemusíte bát, že ztloustnete. Rozhodně nezapomeňte jej do vašeho jídelníčku zařadit pravidelně.

A jak na náš sladký recept?

Super jednoduchý čokoládový krém i pro děti (raw, vegan, bez lepku)

  • INGREDIENCE

1-2 avokáda
1-5 lžic Raw nepraženého kakaa dle chuti a požadované barvy. Doporučujeme barvu co nejtmavší, aby se ztratila avokádová zelená, děti to pak raději jedí
1-3 lžíce raw sladidla (med, sirup z agáve, erythritol, jakon)
Špetka himalájské soli s Irským mechem
Špetka vanilkového prášku nebo kousek bio vanilkového lusku

  • POSTUP

Avokádo oloupeme nebo rozpůlíme a vydlabeme lžičkou. Přidáme nepražené kakao a sladidlo, špetku vanilky a špetku soli. Buď dobře rozmačkáme vidličkou nebo, a to doporučuji rozmixujeme v mixéru na skutečně hladký krém až pěnu. Hotovo, podáváme.

TIP: Můžete i přidat gel z Irského mechu pro krémovější konzistenci a obohatit tak krém o další cenné živiny. Jste-li v nějaké formě diety, použijte jako sladidlo Erythritol, je bez kalorií a chutná jako klasický cukr. 

Dobrou chuť vám za Lahodnosti přeje Květa Vondráková.

zdroj: www.lahodnosti.cz