Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Pravidelná konzumace jogurtu potlačuje infekci H. pylori

14.09.2004
Doktor Kuan-Yuan Wang z Kaohsiung Municipal United Hospital na Taiwanu se svými kolegy zjistil, že pravidelná konzumace jogurtu obsahujícího Lactobacillus acidophilus (La5) a Bifidobacterium lactis (Bb12) signifikantně snižuje hladinu ureázy Helicobactera pylori za dobu šesti týdnů. Výsledky své studie vědci uveřejnili v zářijovém čísle časopisu The American Journal of Clinical Nutrition.

V první fázi studie vědci zkoušeli studii in vitro. Na plotny s H. pylori izolovaným od osmi pacientů vědci inokulovali La5 nebo Bb12. Výsledky ukázaly, že zatímco Bb12 měl inhibiční efekt ve všech osmi případech, La5 bylo bez účinku.

 

Do studie bylo zahrnuto celkem 70 pacientů s pozitivním testem na H. pylori. Pacienti konzumovali AB-jogurt obsahující 107 jednotek tvořících kolonie na ml La5 a Bb12 (u 59 pacientů) a placebo ( u 11 pacientů) dvakrát denně po jídle po dobu šesti týdnů. Ureázový dechový test byl proveden na začátku studie, za čtyři týdny a za osm týdnů od zahájení studie.

 

Hodnoty testu s ureou signifikantně poklesly ve skupině užívající AB jogurt za čtyři týdny (30.1 ± 19.6 vs. 36.2 ± 19.4; P < .05) a za osm týdnů (28.2 ± 15.8 vs. 36.2 ± 19.4; P < .05). Výsledky žaludeční biopsie prokázaly sníženou aktivitu gastritidy u 14 pacientů.

 

Po vysazení AB jogurtu z jídelníčku se hodnoty testu za 16 týdnů vrátily k původní hladině.

 

Celková nabídka přípravků na dobré zažívání.


Související články:
Fermentované mléčné výrobky, nejlepší zdroj všech esenciálních aminokyselin
Živé jogurtové kultury
Sušená jogurtová kultura


14.09.2004
zdroj: Am J Clin Nutr. 2004;80:737-741
další články v rubrice: Prevence


 
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…

129,- Kč
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS