Kyselina asparagová

Kyselina asparagová (někdy též špatně označovaná jako kyselina aspartová) patří mezi neesenciální biogenní aminokyseliny. Tato…

VEGANSKÉ PROTEINY

Rostlinné proteiny se staly poslední dobou hitem a není se čemu divit. Zdravější životní styl…

Glycin

Glycin (Gly, G) je aminokyselina, která se řadí mezi aminokyseliny s nepolárním postranním řetězcem. Působí…

Homocystein, ateroskleróza a smrt

Je opravdu Homocystein takovým strašákem pro naše srdce a cévy? Výzkumníci předkládají souvislost hladiny homocysteinu…

Chlorella a těžké kovy

Zelená řasa Chlorella pyrenoidosa patří k nejvíce oblíbeným přípravkům na trhu s doplňky stravy. Patří…

Sto poslů

Neurotransmiter Neurotransmiter je chemický „posel“, jenž nese, posiluje a moduluje signály mezi nervovými buňkami –…

Aminokyseliny v praxi

Bílkoviny jsou tvořeny aminokyselinami, které sestávají z uhlíku, vodíku, kyslíku, ze spousty dusíku, z fosforu,…

Zpět nahoru