Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Jaké přednosti má pomalá konzumace pokrmů?
-
- Pomalá konzumace je vhodná pro štíhlou linii. Dá možnost rozpoznat tělu, kdy má dost.
-
- Požitek z jídla můžeme mít jen tehdy, když máme na konzumaci čas.
-
- Pomalá konzumace zlepšuje trávení. Nadarmo se neříká, že dobře pokousané jídlo je již na půl strávené.
-
- Sednout si u jídla je jedna z výjimečných možností v náročném dni, jak vydechnout a chvíli se zregenerovat.
- Sejít se u jídla s milými lidmi je i jeden ze sociálních pozitivních aspektů vedoucích ke sbližování.
Kdo jí s rozumem a prožitkem, málo kdy skončí v restauracích s fast foodem. Volba správné restaurace či zařízení je již polovina úspěchu.
Snažte se vyhledávat chutnou a zdravou kuchyni. To souvisí úzce s následným kvalitním trávením a přísunem důležitých živin pro tělo. Současně i se sociálním faktorem, protože u jídla se sejdeme s dalšími lidmi.
Kdo jí pomalu, v pěkném prostředí zdravou a lehkou kuchyni, obklopen svými přáteli, zvolil tu nejlepší cestu ke zdravému tělu a duchu.