Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Bezlepkové nádivkové muffiny z jáhel se hodí nejen na nedělní stůl, ale třeba i jako svačina na jarní výlet. Jejich příprava je snadná a rychlá.
Ingredience
- 150 g jáhel
- 80 g sušených rajčat
- 80 g para ořechů
- 125 g mladých lístků kopřiv, rukoly, baby špenátu nebo mangoldu
- 6 biovajec
- půl lžičky muškátového oříšku
- dvě lžíce olivového oleje
- jedna lžička mořské soli
Jak na to?
- Jáhly spařte, propláchněte a uvařte dle návodu na obalu. Vmíchejte na nudličky nakrájená, spařená sušená rajčata, nasekané para ořechy a olivový olej. Zchladlé jáhly prokypřete vidličkou, přidejte rukolu, muškátový oříšek a žloutky, promíchejte.
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do směsi.
- Formu na muffiny vyložte pečicím papírem. Dávkujte jednotlivé porce a pečte v troubě rozehřáté na 200 °C asi 35 minut. Podávat můžete teplé i vychladlé.
Celková nabídka zdravé výživy.
Související články a videa:
VIDEO: Vajíčkové muffiny na doma i na cesty
Banánový muffin s chia semínky – silvestrovské mlsání
Jáhly