Voňavá dýňová polévka

11806 e1569565189612

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Dýňová polévka se zabydlela už téměř ve všech domácnostech. Není divu. Tato krémová, sytá polévka se dá se připravit na spoustu způsobů. Naše je okořeněná badyánem, skořicí a zázvorem, a tak vám bude připomínat Vánoce. Pochutnáte si na ní ale kdykoliv.

Ingredience

  • 1 dýně hokkaido
  • 2 cibule
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru

Jak na to?

  1. Dýni umyjte, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky. Smíchejte se 2 lžícemi oleje, hrubozrnnou solí, provensálským kořením a pečte do měkka při 170 °C.
  2. Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte na oleji. Přidejte červenou čočku, badyán, skořici, zázvor, osmahněte a zalijte 1 litrem vody. Vařte asi 15 minut.
  3. Z vývaru vyjměte koření, přidejte upečenou dýni, povařte a rozmixujte do hladkého krému.
  4. Polévku zjemněte na talíři rostlinnou smetanou a posypejte opraženým sezamovým semínkem.

Dobrou chuť.