Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Chytají vás chutě na sladké nebo byste si dali nějaký zákusek ke kávě? Přinášíme vám zajímavý recept na přípravu vanilkového dezertu. Vyzkoušejte a určitě nebudete zklamaní.
6 porcí | 40 minut + tuhnutí |
Základ:
- 100 g bezlepkových ovesných vloček
- 100 g mandlí
- 50 g biomargarínu
- 4 lžíce pšeničného sirupu
Náplň:
- 500 ml rýžového nápoje
- 2 vanilkové pudinky v prášku
- 250 g tofu natural
- 4 lžíce pšeničného sirupu
Poleva:
- 100 ml javorového sirupu
- 200 ml vody
- 1/2 tyčinky agar-agaru
Agar na polevu namočte do vody alespoň na 20 minut. Všechny ingredience na základ rozmixujte, až vznikne drobenka, kterou vtlačte na dno malých mističek nebo dortové formy.
Na náplň uvařte hustý pudink z rýžového (nebo jiného rostlinného) nápoje a práškového pudinku, oslaďte sirupem. Tofu rozmixujte dohladka a vmíchejte do pudinku. Tento pudinkový krém navrstvěte na základ a nechte chvíli zchladnout.
Namočený agar vařte, dokud se nerozpustí, pak přimíchejte javorový sirup. Polevu nalijte na pudinkovou vrstvu a vše nechte tuhnout alespoň 2 hodiny.