Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Jednoduchý teplý salát vyniká svou vůní a chutí díky úžasné bylinkové směsi koření na brambory. Pečená cizrna je pak další způsob, jak můžete konzumovat tuto luštěninu. Hodí se do teplých i studených salátů.
Ingredience
- 750 g brambor
- jedno celé balení koření na brambory Potato Fix
- 6 lžic olivového oleje
- 1 ks konzervy cizrny
- 1 lžíce mletého kmínu
- sůl
- 2 stroužky česneku
- 3 hrsti nasekané petrželové nati
Jak na to?
- Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kolečka o tloušťce asi 1 cm. V míse je smíchejte s kořením na brambory a 2 lžícemi olivového oleje. Pečte rozložené na plechu vyloženém pečicím papírem asi 25 minut na 230 °C.
- Cizrnu sceďte a nechte okapat. Vložte do mísy a promíchejte s 2 lžícemi olivového oleje, kmínem a solí. Na posledních pět minut pečení cizrnu přidejte do trouby k bramborám.
- Po upečení brambory a cizrnu smíchejte s nasekanou petrželkou. Pokapejte zálivkou z rozmačkaného česneku, soli a zbylého olivového oleje.
Zdroj: www.countrylife.cz