Raw čokoládové košíčky s malinami

cokokosicky e1626089004321

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Jemné raw košíčky s krémem a letním ovocem.

Ingredience

Jak na to?

  1. Namočte kešu na čtyři hodiny do vody.
  2. Mandle, vlašské ořechy a datle rozmixujte v mixéru na těsto. Vytvořte váleček, rozkrájejte na 12 stejně velkých kousků, vyválejte kuličky a ty vmáčkněte na dno formiček na muffiny (ze silikonových půjdou pak dobře vyjmout, kovové formičky je dobré vyložit potravinovou folií).
  3. Kakaovou hmotu rozpusťte ve vodní lázni (ideálně max. do teploty 42° C). Vlijte do mixéru spolu s kokosovým mlékem, přidejte nastrouhanou syrovou cuketu, oslaďte sirupem (3–4 lžíce), chuť čokolády podpořte špetkou soli a dohladka rozmixujte.
  4. Čokoládovou náplň nalijte na těsto ve formičkách, až po okraj. Dejte ztuhnout do lednice na cca 3–4 hodiny.
  5. Kešu slijte, vsypte do mixovací nádoby, přidejte 2–3 hrsti malin, doslaďte zbytkem sirupu (1–2 lžíce), přilijte citronovou šťávu a rozmixujte do hladkého krému.
  6. Vychlazené košíčky zdobte malinovým kešu krémem pomocí cukrářských sáčků, malinami a drcenými kakaovými boby, případně trochou malinového agáve.

www.countrylife.cz