Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Jemné raw košíčky s krémem a letním ovocem.
Ingredience
- 100 g mandlí
- 100 g vlašských ořechů
- 100 g sušených datlí
- 200 g kakaové hmoty
- 200 g cukety
- 150 ml agávového sirupu
- 250 ml kokosového krému
- 250 g kešu oříšků
- 300 g čerstvých malin
- 30 ml čerstvé citrónové šťávy
- 60 g kakaových bobů
- špetka himálajské soli
Jak na to?
- Namočte kešu na čtyři hodiny do vody.
- Mandle, vlašské ořechy a datle rozmixujte v mixéru na těsto. Vytvořte váleček, rozkrájejte na 12 stejně velkých kousků, vyválejte kuličky a ty vmáčkněte na dno formiček na muffiny (ze silikonových půjdou pak dobře vyjmout, kovové formičky je dobré vyložit potravinovou folií).
- Kakaovou hmotu rozpusťte ve vodní lázni (ideálně max. do teploty 42° C). Vlijte do mixéru spolu s kokosovým mlékem, přidejte nastrouhanou syrovou cuketu, oslaďte sirupem (3–4 lžíce), chuť čokolády podpořte špetkou soli a dohladka rozmixujte.
- Čokoládovou náplň nalijte na těsto ve formičkách, až po okraj. Dejte ztuhnout do lednice na cca 3–4 hodiny.
- Kešu slijte, vsypte do mixovací nádoby, přidejte 2–3 hrsti malin, doslaďte zbytkem sirupu (1–2 lžíce), přilijte citronovou šťávu a rozmixujte do hladkého krému.
- Vychlazené košíčky zdobte malinovým kešu krémem pomocí cukrářských sáčků, malinami a drcenými kakaovými boby, případně trochou malinového agáve.
www.countrylife.cz