Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Granola z pohankových vloček vám zachutná! A to i těm z vás, kteří pohance příliš neholdují. Téměř zde totiž zmizí typická pohanková chuť. Použít můžete libovolnou směs vašich oblíbených oříšků a semínek. My jsme použili para ořechy, mandle a dýňová semínka.
Ingredience
- 250 g pohankových vloček
- 250 g směsi oříšků a semínek
- špetka soli
- 1 lžička skořice
- 5 lžic olivového oleje
- 5 lžic kokosového nebo jiného sirupu
Jak na to?
- Vločky, nasekané oříšky, semínka, sůl a skořici smíchejte v misce. Přidejte sirup, olivový olej a dobře promíchejte.
- Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 12 minut v troubě předehřáté na 175 °C. V polovině pečení granolu promíchejte vařečkou, aby se pekla rovnoměrně. Pokud chcete, aby granola vytvořila hrudky, po vyjmutí z trouby ji při chladnutí přikryjte pečicím papírem a zatižte.
- Podávejte podle libosti s ovocem a veganským nebo běžným jogurtem.