Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Kaše z vloček je jedna z nejlepších snídaní, kterou můžete připravit. Ovesné vločky jsou nutričně bohaté a dokáží zasytit na dlouhou dobu. Kaši můžete různě obměňovat, zdobit různými druhy semínek, ořechů, sirupů nebo třeba i oříškových másel.
Ingredience
- 200 g ovesných vloček
- 4 ks banánů
- 200 ml ovesné smetany
- 600 ml vody
- špetka soli
- 4 lžíce kokosového oleje
- 4 lžíce kakaa
- 4 lžíce nadrobno nasekaných mandlí
- 4 lžíce datlového sirupu
Jak na to?
- Vločky dejte do kastrolu, přidejte na kolečka nakrájené banány a špetku soli, zalijte vroucí vodou a ovesnou smetanou. Na mírném ohni vařte za občasného míchání asi 10 minut. Ke konci vmíchejte kokosový tuk.
- Rozdělte na talíře a podávejte posypané mandlemi a kakaem a pokapané datlovým sirupem.
Zdroj: www.countrylife.cz