Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Výborné teplé i studené, se zeleninovým salátem, bramborovou kaší nebo v housce jako burger.
Ingredience
- 250 g červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- hrst slunečnicových semínek
- 1 biovejce
- 50 g jemných ovesných vloček
- lžička citronové kůry
- sůl podle chuti
Jak na to?
- Čočku propláchněte a uvařte dle návodu, může být i rozvařená.
- Na oleji nechce zesklovatět nakrájenou střední cibuli a stroužky česneku, přidejte jednu najemno nastrouhanou mrkev a hrst slunečnicových semínek.
- Smíchejte s čočkou, přidejte biovejce, jemné ovesné vločky a lžičku citronové kůry, osolte.
- Nechte směs odstát 30 minut, pokud je řídká, přidejte strouhanku nebo mouku. Tvarujte karbanátky, smažte z obou stran na oleji.
zdroj: www.countrylife.cz