Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Kapustové závitky jsou výborné s bramborovou kaší. Náplň z bulguru, žampionů a cizrny se nebojte použít i samotnou, je chuťově skvěle vyvážená. Dobře bude chutnat třeba s grilovanou sezónní zeleninou.
Ingredience
- půl kapusty
- půl plechovky sterilované cizrny
- 150 g žampionů
- 150 g bulguru
- jedna cibule
- jedna lžíce lahůdkového droždí
- čtyři stroužky česneku
- čtyři lžíce oleje
- půl lžičky kmínu
- sůl
- pepř
- tuk na vymazání pekáčku
Jak na to?
- Bulgur povařte 2 minuty a nechte ho přikrytý 20 minut odstát. Kapustové listy očistěte, zbavte tuhých žeber a vložte na 3 minuty do vroucí, výrazně osolené vody (1 lžíce soli na 1 litr vody). Hned poté je zchlaďte ve studené vodě. Listy lehce zavadnou a získají sytě zelenou barvu
- Ve větší pánvi rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a nechte zesklovatět. Poté přidejte nadrobno nakrájené žampiony, kmín, sůl, pepř a restujte dozlatova.
- Do opečené směsi přidejte bulgur, slitou našťouchanou cizrnu, lahůdkové droždí a promíchejte. Směsí plňte osušené kapustové listy, které vložte do tukem vymazaného pekáčku. Pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C, podlévat není třeba, závitky pustí vlastní šťávu.
Zdroj: www.countrylife.cz