Jáhlové nádivkové muffiny

jahlove muffiny

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Bezlepkové nádivkové muffiny z jáhel se hodí nejen na nedělní stůl, ale třeba i jako svačina na jarní výlet. Jejich příprava je snadná a rychlá.

Ingredience

  • 125 g mladých lístků kopřiv, rukoly, baby špenátu nebo mangoldu
  • 6 biovajec

Jak na to?

  1. Jáhly spařte, propláchněte a uvařte dle návodu na obalu. Vmíchejte na nudličky nakrájená, spařená sušená rajčata, nasekané para ořechy a olivový olej. Zchladlé jáhly prokypřete vidličkou, přidejte rukolu, muškátový oříšek a žloutky, promíchejte.
  2. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do směsi.
  3. Formu na muffiny vyložte pečicím papírem. Dávkujte jednotlivé porce a pečte v troubě rozehřáté na 200 °C asi 35 minut. Podávat můžete teplé i vychladlé.muffiny