Jablíčka v sirupu

jablecny kompot e1634298252306

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Jablíčka dušená v sirupu. Lehký, svěží, tradiční, kořeněný dezert. Oceníte ho obzvlášť po vydatnějším, svátečním obědě.

Ingredience

  • 500 g jablek
  • 120 ml vody
  • 40 g třtinového cukru
  • celá skořice a hřebíček
  • kůra a šťáva z biocitronu
  • hrst sušené klikvy

Jak na to?

  1. Oloupejte jablka a odstraňte jádřince. Vložte je do misky se studenou vodou a několika kapkami citronu, aby nezhnědla.
  2. Svařte vodu, cukr, citronovou kůru a šťávu, hřebíček a skořici. Odstraňte pěnu a vložte jablka a klikvu. Poduste doměkka a nechte vychladnout.
  3. Rozdělte do misek a ozdobte citronovou kůrou.

zdroj: www.countrylife.cz