Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Jablíčka dušená v sirupu. Lehký, svěží, tradiční, kořeněný dezert. Oceníte ho obzvlášť po vydatnějším, svátečním obědě.
Ingredience
- 500 g jablek
- 120 ml vody
- 40 g třtinového cukru
- celá skořice a hřebíček
- kůra a šťáva z biocitronu
- hrst sušené klikvy
Jak na to?
- Oloupejte jablka a odstraňte jádřince. Vložte je do misky se studenou vodou a několika kapkami citronu, aby nezhnědla.
- Svařte vodu, cukr, citronovou kůru a šťávu, hřebíček a skořici. Odstraňte pěnu a vložte jablka a klikvu. Poduste doměkka a nechte vychladnout.
- Rozdělte do misek a ozdobte citronovou kůrou.
zdroj: www.countrylife.cz