Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Není nad dobrý jahodový koláč! Vyzkoušejte náš drobenkový s pohankovými vločkami, příprava je velmi jednoduchá. Tvarohovou náplň můžete vyměnit za vanilkový sójový dezert, získáte tak veganskou verzi tohoto dezertu.
Ingredience
- 800 g jahod – na náplň
- 75 g cukru – na náplň
- 2 lžíce vody – na náplň
- 1 lžíce škrobu – na náplň
- 400 g biotvarohu – na náplň
- 100 ml rostlinného nápoje – náplň
- 200 g polohrubá mouka – na drobenku
- 125 g pohankových vloček – na drobenku
- 120 g cukru – na drobenku
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka soli – na drobenku
- 150 g studeného kokosového tuku – na drobenku
Jak na to?
- Jahody očistěte, nakrájejte a spolu s cukrem poduste 3–5 minut, dokud nepustí šťávu. Škrob rozmíchejte ve vodě a přidejte k jahodám, promíchejte, počkejte až se rozpustí, odstavte a nechte vychladnout.
- Tvaroh smíchejte s rostlinným nápojem, až získáte řidší tvarohovou náplň. Množství nápoje upravte podle tuhosti tvarohu tak, aby se dobře roztíral.
- Všechny suché suroviny na drobenku smíchejte v míse, poté zapracujte kokosový tuk.
- Dvě třetiny drobenky dejte do vymazané koláčové formy a mírně upěchujte. Přidejte tvaroh, jahody a zasypte zbylou drobenkou. Pečte 45 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
zdroj : www.countrylife.cz