Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Také někdy stojíte v kuchyni s nevyřčenou otázkou na jazyku – co teplého rychle uvařit?
V tom případě poradím něco snadného. Je třeba předem pouze zakoupit ve zdravé výživě 2 balíčky tzv. tofu-karbenátků a v zelenině 1 pórek. Brambory, jak předpokládám, máte doma.
Takže: Rozstřihnete igelitový obal a karbenátky z něj uvolníte, v polovině opatrně proříznete na 2 půlky a položíte na velikou pánev s olejem. Pórek opláchnete a nakrájíte na tenčí kolečka a posypete jimi hustě karbenátky. Zapnete sporák, obsah pánve zalijete asi 1 dl vody a přiklopíte skleněnou poklicí. Dusíte asi 5 minut, než zelenina změkne. Poté odložíte poklici, zaradujete se nad barevností pokrmu a radostně přendáte oranžové karbenátky a svěže zelený pórek na talíře. Zdobit můžete ještě lžičkou sójové tatarky a špetkou sekané petržele. Přílohou jsou vařené brambory. Ze 2 sáčků a 1 pórku pohostíte zhruba 3 lidi.