Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Možná trochu netradičně při přípravě tohoto pokrmu používáme rajče a strouhanou mrkev. Omáčku odlehčí a dodají příjemnou svěžest.
Ingredience
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkev
- 1 ks oloupané rajče
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 2 lžíce mouky
- 1/2 kostky zeleninového bujonu
- 450 ml vody
- 200 ml rostlinné smetany
- 1 plechovka sterilované cizrny nebo 240 g vařené
- sůl
Jak na to?
- Na rozehřátém oleji restujte dozlatova nakrájenou cibuli s najemno nastrouhanou mrkví. Mezitím si oloupejte rajče – v misce ho zalijte vroucí vodou, po minutě půjde slupka snadno sloupnout. Směs na pánvi osolte, přidejte nakrájené rajče a dále restujte.
- Vmíchejte papriku a zaprašte moukou. Opět krátce orestujte. Přidejte bujon, vodu, smetanu a na nízkém plameni poduste do změknutí zeleniny (asi 15 minut). Rozmixujte dohladka.
- Do směsi vložte vařenou nebo sterilovanou cizrnu a nechte společně prohřát.Tip: Podávejte s těstovinami, bramborovými nočky nebo s houskovým knedlíkem.
zdroj: www.countrylife.cz