Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Středomořská verze kyprého koláče s olivovým olejem, mandlovou moukou a citronovou kůrou. Díky použitým surovinám doslova voní po slunci. Je bezlepkový, což zvyšuje jeho atraktivitu. Na koláč použijte formu o průměru 20 – 24 cm.
Ingredience
- 4 biovejce
- 125 g třtinového cukru
- 110 ml olivového oleje
- 50 ml citronové šťávy z biocitronu
- 125 g mandlové mouky
- 80 g rýžové mouky
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 2 lžičky citronové kůry z biocitronu
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- olivový olej na vymazání formy
- špetka soli
Jak na to?
- V míse promíchejte obě mouky, špetku soli, prášek do pečiva a škrob. V jiné míse vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem do světlé pěny. Do vyšlehaných vajec postupně vmíchejte suchou směs, olivový olej, citronovou šťávu a citronovou kůru.
- Připravené těsto vlijte do dortové formy vymazané olivovým olejem a pečte asi 35 minut při 180 °C. Koláč by měl mít zlatohnědou krustu a krásně kyprou střídku.
zdroj : www.countrylife.cz