Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil jej pro vás šéfkuchař Petr Klíma.
4 porce | 50 minut |
Potřebujeme:
|
Postup:
- Houby shitake namočte na několik hodin do vody, poté uvařte do změknutí. Rýži vařte zvlášť v osolené vodě 20 – 30 minut.
- Na oleji osmahněte na proužky nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Zalijte vodou a přidejte na nudličky nakrájenou mrkev, papriku a koření. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut.
- Do polévky přidejte nakrájené houby i s houbovým vývarem a uvařenou rýží. Vše přiveďte k varu a poté ihned odstavte z plotny. Přidejte Shoyu a zamíchejte.
- Při servírování polévku posypte sezamem a na-jemno nasekaným koriandrem.
Přejeme dobrou chuť!