Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Klasickou českou bramboračku jsme v tomto receptu obohatili pohankovými kroupami. Polévka je díky nim hustá a vydatná. Pohanková chuť přitom není nijak patrná.
Ingredience
- 50 g pohankových krup
- 1 hrst sušených hub
- 2 lžíce biomásla
- 125 g mrkve
- 100 g celeru
- 100 g petržele
- 1 ks cibule
- 400 g brambor
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 1 ks zeleninového bujonu
- 1/2 lžičky kmínu
- 2 česneku
- 1 lžíce majoránky
- 1 l vody
- sůl a pepř
Jak na to?
- Pohanku propláchněte vodou. Houby zalité horkou vodou (asi 250 ml) nechte změknout.
- V hrnci rozehřejte máslo, přidejte kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky, osolte a pomalu restujte dozlatova. Poté vmíchejte cibuli a nechte zesklovatět.
- Přidejte brambory nakrájené na kostky, pohanku, lahůdkové droždí, bujon, kmín, sůl, namočené houby, vodu z hub a zalijte vodou. Promíchejte, přiveďte k varu a vařte asi 25 minut do změknutí.
- Ke konci vmíchejte nasekaný česnek a majoránku a ještě chvíli povařte.
zdroj: www.countrylife.cz