Banánový chlebíček s datlovým sirupem

chleba 1 e1610698319715

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Náš banánový chlebíček je opravdová pochoutka. Slazený je datlemi a datlovým sirupem. Další chutě mu dodávají tmavá čokoláda, ořechy a vanilka. Také už se chcete zakousnout?

Ingredience

  • 5 banánů + 1 banán na ozdobu
  • 200 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté
  • 100 g datlí
  • 75 ml datlového sirupu
  • 70 g slunečnicového oleje
  • 50 g tmavé čokolády
  • 50 g vlašských ořechů
  • 6 g prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžičky mleté vanilky
  • špetka soli
  • tuk na vymazání formy

Jak na to?

  1. V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva, skořicí, vanilkou a špetkou soli.
  2. Oloupejte banány, jeden podélně rozkrojte a zbylých pět banánů rozmačkejte v míse. Přidejte olej, datlový sirup a dobře promíchejte. Poté zapracujte všechnu suchou směs a nasekané datle, ořechy a čokoládu.
  3. Těsto nalijte do vymazané formy na chlebíček a ozdobte překrojeným banánem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 50–60 minut – do středu chlebíčku zapíchněte špejli, pokud bude po vytažení suchá, je chlebíček hotový.

Zdroj: www.countrylife.cz