Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Náš banánový chlebíček je opravdová pochoutka. Slazený je datlemi a datlovým sirupem. Další chutě mu dodávají tmavá čokoláda, ořechy a vanilka. Také už se chcete zakousnout?
Ingredience
- 5 banánů + 1 banán na ozdobu
- 200 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté
- 100 g datlí
- 75 ml datlového sirupu
- 70 g slunečnicového oleje
- 50 g tmavé čokolády
- 50 g vlašských ořechů
- 6 g prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička skořice
- 1/4 lžičky mleté vanilky
- špetka soli
- tuk na vymazání formy
Jak na to?
- V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva, skořicí, vanilkou a špetkou soli.
- Oloupejte banány, jeden podélně rozkrojte a zbylých pět banánů rozmačkejte v míse. Přidejte olej, datlový sirup a dobře promíchejte. Poté zapracujte všechnu suchou směs a nasekané datle, ořechy a čokoládu.
- Těsto nalijte do vymazané formy na chlebíček a ozdobte překrojeným banánem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 50–60 minut – do středu chlebíčku zapíchněte špejli, pokud bude po vytažení suchá, je chlebíček hotový.
Zdroj: www.countrylife.cz