Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Wrap je zábavný, můžete do něj schovat lecos. My jsme pro vás připravili veganskou náplň s dozlatova osmaženým tofu, zelným salátem a tahini omáčkou. Z množství, které uvádíme v receptu, připravíte čtyři kusy. Je pak na vás, zda to bude malé jídlo pro čtyři nebo sytý hlavní chod pro dva.
Ingredience
- 1 ks balení chlebu lavaš
- 500 g tofu natural
- 2 lžíce škrobu
- 1 lžíce soli
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky mletého chilli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
- 4 lžíce olivového oleje
- 300 g červeného zelí
- 1/2 mrkve
- 1 lžíce jablečného octa
- 80 g sezamové pasty tahini bez soli (dobře rozmíchaného) – na omáčku
- 125 ml rostlinného jogurtu Sojade – na omáčku
- 4 lžíce citronové šťávy – na omáčku
- 1 lžíce pálivé chilli omáčky – na omáčku
- voda podle potřeby – na omáčku
- sůl – na omáčku
Jak na to?
- Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nastrouhejte a promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, octem, solí a pepřem. Nechte v míse změknout, cca 30 až 45 minut.
- Tofu dobře osušte a nakrájejte na kostky. V misce promíchejte škrob s kořením a solí, kostky v této směsi obalte a osmažte na zbytku olivového oleje dozlatova.
- Dobře rozmíchané tahini smíchejte s citronovou šťávou, rostlinným jogurtem a chilli omáčkou, vyšlehejte a podle konzistence zapracujte i studenou vodu a dochuťte solí.
- Oba pláty chlebu lavaš si rozložte a rozprostřete na něj zelný salát, osmažené kousky tofu a pokapejte částí tahini omáčky. Poté zabalte a překrojte napůl. Podávejte se zbytkem tahini omáčky.