Žampiony očistěte a nakrájejte na menší dílky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. V nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci ghí. Přidejte žampiony a nechte pomalu restovat, dokud nepustí většinu vody. Přidejte cibuli a společně pokračujte dalších 5 minut.
Přidejte rozmačkané fazole, nastrouhanou pečenou řepu a miso pastu. Promíchejte a chvíli společně restujte. Za-stříkněte jablečným octem a nechte vyvařit a vstřebat.
Směs přeneste do mísy a nechte chvíli vychladnout. Přidejte quinou, strouhanku, špenát, rozdrobené tofu, biovejce a osolte. Prohnětete a vypracujte soudržnou směs, která bude držet. Podle potřeby přidejte trochu strouhanky navíc.
Směs dejte chvíli do lednice. Poté z ní vytvarujte čtyři placičky na burgery. Ty opečte na zbylém rozehřátém ghí dozlatova – z každé strany asi 3 až 4 minuty. Po prvním otočení přidejte plátek biosýra a nechte ho rozpustit.
Na rozkrojené a toastované žemle přidejte trochu rozmíchané majonézy s kečupem a uzenou paprikou. Přidejte opečený burger a ozdobte listem salátu, plátky rajčete a okurek.
Rady:
Vařené fazole: Fazole namočíme ve vodě na 8 hodin, poté uvaříme v osolené vodě doměkka. Fazole by ale ještě měly držet tvar, rozhodně by se neměly zcela rozpadat.
Vařená quinoa: Uvaříme v 2,5násobném množství mírně osolené vody 15 minut.
Pečená řepa: Řepu očistíme a pečeme rovnou ve slupce v troubě rozehřáté na 180 °C asi 1 hodinu doměkka.
Spařený špenát: Očištěný špenát spaříme ve vroucí osolené vodě a ihned zchladíme pod tekoucí studenou vodou. Přebytečnou vodu vymačkáme.
Spravovat Souhlas s cookies
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
FunkčníFunkční
Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
PředvolbyPředvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
StatistikyStatistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
MarketingMarketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.