Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Těstoviny carbonara ve veganské verzi jsou velmi krémové a stejně lahodné jako originál. Kešu parmazán je pak výborný způsob jak pozvednout nejen veganská italská nebo zapečená jídla.
• 6 lžic olivového oleje
• 200 g žampionů
• 1 lžička uzené soli
• 400g špaget Girolomoni
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 2 lžíce mouky
• 1 lžíce lahůdkového droždí
• 300 ml rostlinného nápoje
• sůl a pepř
VEGANSKÝ PARMAZÁN
• 1 lžíce lahůdkového droždí
• 50g kešu
• 1 lžička soli
- Kešu ořechy rozmixujte najemno. Přidejte sůl a lahůdkové droždí.
- Ke 3 lžícím rozehřátého olivového oleje přidejte žampiony nakrájené na plátky, uzenou sůl a orestujte dozlatova. Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody a uvařte na skus.
- Rozehřejte zbylý olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Osolte a nechtě pomalu zesklovatět (7-10 minut). Přidejte mouku s lahůdkovým droždím, zasmahněte. Zalijte nápojem a povařte na mírném plameni 10 minut. Rozmixujte tyčovým mixérem a případně dochuťte solí.
- Smíchejte scezené uvařené těstoviny s připravenou omáčkou a žampiony. Před podáváním vmíchejte část parmazánu a dochuťte pepřem. Posypte zbytkem parmazánu.
zdroj : www.countrylife.cz