Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Hubněte zdravě
Abyste snižovali svoji váhu postupně a neohrozili své zdraví, snižte svůj kalorický příjem. Ideální shazování váhy je do jednoho kilogramu za týden.
1 porce | 45 minut | 1590 kJ, B 29g, T 14g, S 34g, Ch 45mg |
Postup přípravy:
- čerstvý tuňák 100 g (670 kJ)
- česnek 1 stroužek (20 kJ)
- panenský olivový olej 5 g (190 kJ)
- suché bílé víno 30 ml (70 kJ)
- cibule 20 g (40 kJ)
- rajčata 150 g (150 kJ)
- špagety 30 g (450 kJ)
- drcený pepř, hrubá mořská sůl, máta peprná
Tuňáka prošpikujeme sekaným česnekem a mátou, opepříme, osolíme a na olivovém oleji smažíme dozlatova. Pak zalijeme vínem a necháme na ohni, dokud se víno téměř nevypaří.
Vyndáme rybu, cibulku nakrájíme na malé kostičky, přidáme kousek česneku, vše na zbytku šťávy orestujeme, přidáme rozmačkaná rajčata a necháme přejít varem.
Ručním mixérem vše rozmixujeme, přidáme rybu a pod pokličkou maso dopečeme. Podáváme se špagetami.