Toskánská fazolová polévka

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil jej pro vás šéfkuchař Petr Klíma.

Porce 4 porce Budík 60 minut

Potřebujeme:

  • 120 g fazolí
  • 50 g červené cibule
  • 50 g mrkve
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 1 stroužek česneku
  • hrst čerstvého špenátu
  • 1 lžička bujonu Würzl
  • 2 bobkové listy
  • špetka tymiánu
  • hrst čerstvé bazalky
  • lžíce třtinového cukru (nemusí být)
  • 4 lžíce olivového oleje

 

Postup:

  1. Fazole nechte 24 hodin namočené. Vodu vyměňte. Poté vařte cca 1,5 hodiny do změknutí.
  2. Na oleji osmahněte na kostky nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou mrkev, celer a česnek. Zalijte vodou, přidejte Würzl a koření a krátce povařte.
  3. Jakmile zelenina mírně změkne, přidejte drcená rajčata a opět krátce povařte.
  4. Vmíchejte nahrubo nakrájený špenát, uvařené fazole a bazalku. Ochuďte do sladkokysela.

Toskánská fazolová polévka

Přejeme Vám dobrou chuť!