Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravila jej pro vás Katarína Cifrová.
8 porcí | 50 minut |
Potřebujeme:
- 200 g pšeničných sušenek Molenaarje
- 900 g tofu natural
- 500 ml sojové smetany Provamel
- 300 g sušeného rostlinného mléka
- 4 lžíce ovocného cukru
- 60 g rostlinného margarínu
- 2 banány
- 250 g jahod
- 2-4 lžíce agaru
Postup:
1. Korpus: sušenky rozdrťte na jemno a smíchejte s rozpuštěným margarínem. Hmotu vyhlaďte na dno formy a utlačte. Poklaďte na ní půlky pokrájené banány. 2. Náplň: tofu nastrouhejte na jemno, přidejte cukr, sójovou smetanu a sušené mléko, rozmixujte do hladka. Hmotu nalijte na korpus s banány a pečte 20 minut na 160 °C. 3. Upečený cheesecake nechte vychladnout. Nakonec jej ozdobte jahodami nebo jiným ovocem (např. borůvkami nebo malinami) a zalijte rozpuštěným agarem obarveným šťávou s červené řepy nebo jahodovým džusem. 4. Nechte důkladně vychladit v lednici, nejlépe přes noc. |
Přejeme Vám dobrou chuť!