Rostlinný cheesecake s jahodami

cm cheesecake s jahodami

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravila jej pro vás Katarína Cifrová.

8 porcí 50 minut

Potřebujeme:

  • 200 g pšeničných sušenek Molenaarje
  • 900 g tofu natural
  • 500 ml sojové smetany Provamel
  • 300 g sušeného rostlinného mléka
  • 4 lžíce ovocného cukru
  • 60 g rostlinného margarínu
  • 2 banány
  • 250 g jahod
  • 2-4 lžíce agaru
Postup:

1. Korpus: sušenky rozdrťte na jemno a smíchejte s rozpuštěným margarínem. Hmotu vyhlaďte na dno formy a utlačte. Poklaďte na ní půlky pokrájené banány.

2. Náplň: tofu nastrouhejte na jemno, přidejte cukr, sójovou smetanu a sušené mléko, rozmixujte do hladka. Hmotu nalijte na korpus s banány a pečte 20 minut na 160 °C.

3. Upečený cheesecake nechte vychladnout. Nakonec jej ozdobte jahodami nebo jiným ovocem (např. borůvkami nebo malinami) a zalijte rozpuštěným agarem obarveným šťávou s červené řepy nebo jahodovým džusem.

4. Nechte důkladně vychladit v lednici, nejlépe přes noc.

Cheesecake s jahodami

Přejeme Vám dobrou chuť!