Revoluční spalování tuků s chilli papričkami

cm chilli

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Chilli papričky podle archeologických vykopávek lidé znali už 7000 let před n. l., ve střední Americe je používali místní Indiáni. Ve třetím tisíciletí před n. l. je běžně používali staří Inkové, kteří je pokládali za posvátné rostliny. Do Evropy se dostaly až v roce 1493, kdy je do Španělska přivezl lékař, na druhé Kolumbově výpravě Diego Alvarez Chanca, který o rok později, jako první v historii, vydává rozsáhlý materiál o léčivých schopnostech papriček.

Chilli papričky obsahují látku zvanou kapsaicin. Ta je původcem tepla a pálení chilli papriček.

Už několik desetiletí vědí vědci o účinku chilli papriček a kapsaicinu v nich obsaženého na ztrátu hmotnosti. Obrovské množství vědeckých studií, které byly zrealizované za posledních 30 let, dokazují veliký potenciál kapsaicinu na kontrolu hmotnosti a snížení chuti do jídla. Problém v příjímání doporučeného množství bylo, že výtažek z chilli papriček je výrazně pálivý a efektivní množství pro hubnutí může poškodit ústa a trávicí trakt.

Chilliburner je v tomhle směru přelomový.

Obsahuje vysoce koncentrovaný přírodní výtažek chilli papriček zpracovaný patentovanou technologií obalových materiálů do mikrokapslí, kde účinná složka poskytuje uživateli maximální efekt kapsaicinu bez podráždění úst a trávicího traktu. Tím řeší problém dodržení denní dávky.

Výzkumy dokazují:

Kapsaiciny snižují množství tělesného tuku:
Výzkum (Kawada 1986, 1991) dokázal, že kapsaicin spouští řetězec fyziologických jevů, které napomáhají lipolýze (spalování tuků). V studii publikované v roku 2003 v Journal of Nutrition Science and Vitaminology, doplňky obsahující kapsaicin a výtažek zeleného čaje způsobovaly úbytek kolem půl kila tělesného tuku v průběhu dvoutýdenního období v porovnání se skupinou, která dostávala placebo. (Tsi et al, 2003).

Chilli papričky pomáhají kontrolovat chuť do jídla.
Jednou z hlavních příčin proč diety selhávají je hlad. Proto klíčovým hlediskem ve vývoji efektivních dietních plánů je kontrola chuti do jídla. Početné studie zjistili, že přidávání kapsaicinu do stravy snižuje potřebu příjmu energie. Spálením tuku pomocí kapsaicinu se uvolní energie a do mozku je vyslaný signál, že tělo je dostatečně nasycené a nepotřebuje přijímat další potravu. Tento proces se jmenuje reflex nasycenosti.

Dramatickým příkladem schopnosti chilli papriček snižovat chuť do jídla je ilustrovaná ve studii publikované v roku 2001 v British Journal of Nutrition (Yoshika 2001), kdy subjekty, které požívali chilli papričky, měly záporní bilanci energie v hodnotě 956 kJ v porovnání se skupinou dostávající placebo.

Kapsaicin zvyšuje výdej energie.
Ve své podstatě je ztráta hmotnosti jednoduchou záležitostí: vydaná energie, ve formě spálených kalorií, musí převyšovat energii přijatou v potravě. Leč, kterýkoliv odborník na diety může dosvědčit, že o dosahovaní záporné bilance energie se mluví lépe, než se dosahuje, hlavně když s poklesem příjmu kalorií se metabolizmus zpomaluje.
https://www.celostnimedicina.cz/obrazky/xhubnutii.jpg

Známe 3 základní faktory spalování kalorií:

  1. základní hodnota metabolizmu,
  2. tělesná aktivita. Nový výzkum bohužel ale dokazuje, že samotné cvičení pomáhá ke snížení hmotnosti jen do jisté míry, protože zvyšuje chuť do jídla, a proto způsobuje zvýšení spotřeby kalorií.
  3. Výdej energie pomocí termogenických potravin. Stravou vyvolaná produkce tělesné teploty je jedním ze tří faktorů, který přispívá k dennímu výdeji energie a proměně tuku na využitelnou energii. Vědci zjišťují, jestli je látka termogenická (tzn., jestli zvyšuje produkci tělesné teploty) sledováním změn ve výdeji energie následující po její užití. V sérii studií uskutečněných na Tsukuba Univerzitě v Japonsku a Laval Univerzitě v Kanadě bylo zjištěno, že výdej energie významně vzrostl po tom, co subjekty zkonzumovali jídlo obsahující chilli papričky (Yoshioka 1995, 1998, 2001).

První zkušenosti našich zákazníků s Chilliburnerem:

  • „Moje osobní zkušenost s produktem Chilliburner – 3 týdny, 8 kg dolu. Bez hladovky a s mírným cvičením. Doporučuju každému.“ A.S.  Banská Bystrica
  • „Za 1 měsíc se mi podařilo zhubnout 3 kg. Je to úžasný produkt, po kterém se cítím lehčí a plná energie. A co je úctyhodné, nepociťuji žádné pálení hrdla ani žaludku.“ Alena Koppová, Ladce
  • „Celý život mám problémy s peristaltikou, někdy nemohu jít na toaletu i týden. Když jsem začala užívat Chilliburner, najednou se objevili velmi pozitivní denní výsledky a projevují se i na mé pleti a váze, ale hlavně na celkovém vnitřním pocitu spokojenosti.“ Silvia Frenkler, Martin
  • „Vaše tabletky Chilliburner užívám 2 měsíce a jsem s nimi velmi spokojená. Zhubla jsem 4 kg, užívám je hlavně kvůli tomu, že jsem měla problémy se žaludkem a s trávením. Od té doby co užívám tabletky Chilliburner, moje žaludeční a trávicí problémy zmizeli.“ Emília Sedláková, Slavoška

Další účinky kapsaicinu
Kapsaicin výrazně upravuje trávení, vhodný je u slabého a pomalého trávení, těžkém žaludku, křečích, plynatosti, zápalech žaludeční sliznice, zlepšuje peristaltiku a pravidelné vyprazdňování. Kapsaicin působí jako přírodní antibiotikum, snižuje hladinu krevního cukru, působí protirakovinně, antioxidačně a taky jako přírodní afrodiziakum. Chilli papričky obsahují taky velké množství betakarotenů, flavonoidů, minerálů a vitamínů C, B1, B2, E a A.