Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Lucuma je exotické ovoce pocházející z jihoamerických And. V této oblasti je po staletí známé jako „Zlato Inků“, neboť se opravdu vyvažovalo zlatem. Je oblíbené pro svůj mimořádný zdroj antioxidantů, vlákniny, vitamínů, minerálů a esenciálních stopových prvků. Plod Lucumy vyniká svou přirozenou sladivostí a nízkým glykemickým indexem, což z něj činí ideální alternativu cukru. Využití v kuchyni je opravdu pestré, při přípravě dezertů, zmrzliny či ochucení ovocných koktejlů a sní-daňových kaší.
Potřebujeme:
- 3 vetší mrkve
- 3 polévkové lžíce lucumy v prášku
- 1 a 1/2 šálku ovesných vloček
- 2 šálky datlí
- 1/2 šálku drceného kokosu
- 1 lžička skořice
- 3 šálky kešu
- 2 lžíce lucumy
- 3/4 šálku ananasového džusu
- 1/4 šálku medu
- 1/2 šálku kokosového oleje
- špetka soli
Postup:
Mrkev nakrájejte na kousky a spolu s mrkví, datlemi, ovesnými vločkami, drceným kokosem a skořicí mixujte, dokud směs není lepivá. Poté rozložte na dno dortové formy a umístěte na pár hodin do lednice. Mezitím si připravte náplň. Kešu na 4-6 hodin namočte. Poté vodu slijte. Lucumu, ananasový džus, med, kokosový olej a špetku soli včetně namočených kešu rozmixujte do hladkého krému. Směs rovnoměrně rozetřete na korpus a uložte do mrazáku. |
Přejeme vám dobrou chuť!