
Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Pesto – stačí pár ingrediencí, příprava je super jednoduchá, použití široké. Spousta pokrmů se díky pestu rozzáří!
![]() |
4 porce (cca 30 ks) | ![]() |
25 minut + příprava petrželkového pesta |
Lilkové závitky:
Postup:
|
*Petrželkové pesto:
- 2 hrsti petrželky (50 g)
- 100 ml olivového oleje
- 30 g kešu ořechů
- 4 lžíce lahůdkového droždí
- 20 g konopného semínka
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky soli
Postup:
- Část olivového oleje můžete nahradit sezamovým. Toto pesto chutná výborně do rajčatového salátu s cibulkou.
- Tradičně se pesto připravuje ve hmoždíři, ale pro ulehčení můžete použít mixér.
- Všechny suroviny vložte do mixéru a rozmixujte na hladkou konzistenci. Pokud pesto připravujete v hmoždíři, nejdřív utřete všechny suroviny bez oleje, ten přidejte jako poslední.
Dobrou chuť!